МУП савјетује грађане да заштите имовину

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске апелује да грађани у сезони годишњих одмора и сами предузму мјере заштите и умање ризик да њихова имовина буде украдена или угрожена.

Република Српска 01.06.2015 | 13:30
МУП савјетује грађане да заштите имовину

Из МУП-а савјетују да је, без обзира на дужину одсуства, увијек потребно закључавати улазна врата домова, а ако постоји могућност, поред главне браве на улазним вратима уградити и додатну помоћну браву.

"Ако идете на одмор кључеве од улазних врата повјерите на чување лицу од повјерења - ближем рођаку или комшији, који ће чешће обилазити стан, ноћу палити свјетло, да стан не би био предмет праћења криминогених лица. Замолите комшије да, ако чују буку у вашем стану, одмах позову полицију на број 122", указују из МУП-а.

Из МУП-а наводе да је потребно затворити прозоре или балконска врата, а ролетне не спуштати до краја, јер криминалци то прате и доносе закључак да нико не борави у стану или кући.

Кључ од улазних врата не треба остављати испод отирача, у папучама, саксијама за цвијеће, јер криминалци знају за та "скривена мјеста".

О одсуству треба обавијестити само оне које је неопходно, и не остављати такве поруке на вратима, друштвеним мрежама попут фејсбука, твитера, те на другим јавним мјестима.

"На овај начин ће бити олакшан, али и побољшан рад полицијских службеника МУП-а Републике Српске", наводи се у саопштењу МУП-а Српске.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Синнy Боy

01.06.2015 11:32

Другим ријецима ми висе не моземо гарантовати безбједност васу и васе имовине.Организујте се сами и нека вам је Бог на помоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бест

01.06.2015 12:00

До чега дођосмо у оваквој хаос демократији, е ТИТО никада заборавити твој ред културу и слободу, сада је све јасно ко дан гдје живимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хулиган

01.06.2015 12:42

ооо васионоооо.. цуј закљуцајте свој дом кад идете на одмор. Боље би вам било да питате провалнике како да се обезбиедимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

01.06.2015 12:49

Кад сте ви неспособни ми ћемо сами се бранити кога оперута АК 47 неће више

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невидјено

01.06.2015 18:51

Муп савјетодавна агенција.Е дјеси Тито небило те.Ма какав да си.

ОДГОВОРИТЕ
Name

па ја

02.06.2015 07:29

Ви удрите по пивама, а ми да обезбјеђујемо домове, кад се иде на одмор, заковати све прозоре, једног добермана оставити у стану. Е мајко моја, које срамоте.

ОДГОВОРИТЕ