MUP savjetuje građane da zaštite imovinu

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske apeluje da građani u sezoni godišnjih odmora i sami preduzmu mjere zaštite i umanje rizik da njihova imovina bude ukradena ili ugrožena.

Republika Srpska 01.06.2015 | 13:30
MUP savjetuje građane da zaštite imovinu

Iz MUP-a savjetuju da je, bez obzira na dužinu odsustva, uvijek potrebno zaključavati ulazna vrata domova, a ako postoji mogućnost, pored glavne brave na ulaznim vratima ugraditi i dodatnu pomoćnu bravu.

"Ako idete na odmor ključeve od ulaznih vrata povjerite na čuvanje licu od povjerenja - bližem rođaku ili komšiji, koji će češće obilaziti stan, noću paliti svjetlo, da stan ne bi bio predmet praćenja kriminogenih lica. Zamolite komšije da, ako čuju buku u vašem stanu, odmah pozovu policiju na broj 122", ukazuju iz MUP-a.

Iz MUP-a navode da je potrebno zatvoriti prozore ili balkonska vrata, a roletne ne spuštati do kraja, jer kriminalci to prate i donose zaključak da niko ne boravi u stanu ili kući.

Ključ od ulaznih vrata ne treba ostavljati ispod otirača, u papučama, saksijama za cvijeće, jer kriminalci znaju za ta "skrivena mjesta".

O odsustvu treba obavijestiti samo one koje je neophodno, i ne ostavljati takve poruke na vratima, društvenim mrežama poput fejsbuka, tvitera, te na drugim javnim mjestima.

"Na ovaj način će biti olakšan, ali i poboljšan rad policijskih službenika MUP-a Republike Srpske", navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Sinny Boy

01.06.2015 11:32

Drugim rijecima mi vise ne mozemo garantovati bezbjednost vasu i vase imovine.Organizujte se sami i neka vam je Bog na pomoci.

ODGOVORITE
Name

best

01.06.2015 12:00

Do čega dođosmo u ovakvoj haos demokratiji, e TITO nikada zaboraviti tvoj red kulturu i slobodu, sada je sve jasno ko dan gdje živimo.

ODGOVORITE
Name

huligan

01.06.2015 12:42

ooo vasionoooo.. cuj zakljucajte svoj dom kad idete na odmor. Bolje bi vam bilo da pitate provalnike kako da se obezbiedimo

ODGOVORITE
Name

Crni

01.06.2015 12:49

Kad ste vi nesposobni mi ćemo sami se braniti koga operuta AK 47 neće više

ODGOVORITE
Name

Nevidjeno

01.06.2015 18:51

Mup savjetodavna agencija.E djesi Tito nebilo te.Ma kakav da si.

ODGOVORITE
Name

pa ja

02.06.2015 07:29

Vi udrite po pivama, a mi da obezbjeđujemo domove, kad se ide na odmor, zakovati sve prozore, jednog dobermana ostaviti u stanu. E majko moja, koje sramote.

ODGOVORITE