Николић у Копненој зони безбједности

Председник Србије Томислав Николић посетио је данас војну базу "Југ" у Копненој зони безбедности са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Љубишом Диковићем, где су га представници војске известили да је тренутно стање у тој Зони стабилно.

Србија 01.06.2015 | 10:57
Николић у Копненој зони безбједности

Председник Николић ће се у бази упознати са тренутном безбедносном ситуацијом и условима и начином под којима припадници Војске Србије живе и раде, после чега ће на Шевадским ливадама присуствовати показној вежби оријентације и ангажовања снага за интервенцију.

Николић ће се у бази "Југ" састати са командантом копнене војске генерал потпуковником Милосавом Симовићем.

Командант Четврте бригаде копнене војске бригадни генерал Зоран Лубура рекао је новинарима да је тренутно стање у КЗБ стабилно и да Војска Србије непрекидно прати сложену безбедносну ситуацију у окружењу.

Војска Србије, како је напоменуо, има довољно снага и спремна је да реагује на све безбедносне претње и ризике. Лубура је објаснио да је тежишни задатак Четврте бригаде копнене војске обезбеђење административне линије са КиМ и контрола КЗБ.

Како је истакао, у извршавању тог веома сложеног задатка, ВС има изузетну сарадњу са припадницима МУП-а, службама безбедности, Координационим телом за југ Србије и снагама КФОР-а.

 

Коментари / 0

Оставите коментар