Nikolić u Kopnenoj zoni bezbjednosti

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić posetio je danas vojnu bazu "Jug" u Kopnenoj zoni bezbednosti sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem, gde su ga predstavnici vojske izvestili da je trenutno stanje u toj Zoni stabilno.

Srbija 01.06.2015 | 10:57
Nikolić u Kopnenoj zoni bezbjednosti

Predsednik Nikolić će se u bazi upoznati sa trenutnom bezbednosnom situacijom i uslovima i načinom pod kojima pripadnici Vojske Srbije žive i rade, posle čega će na Ševadskim livadama prisustvovati pokaznoj vežbi orijentacije i angažovanja snaga za intervenciju.

Nikolić će se u bazi "Jug" sastati sa komandantom kopnene vojske general potpukovnikom Milosavom Simovićem.

Komandant Četvrte brigade kopnene vojske brigadni general Zoran Lubura rekao je novinarima da je trenutno stanje u KZB stabilno i da Vojska Srbije neprekidno prati složenu bezbednosnu situaciju u okruženju.

Vojska Srbije, kako je napomenuo, ima dovoljno snaga i spremna je da reaguje na sve bezbednosne pretnje i rizike. Lubura je objasnio da je težišni zadatak Četvrte brigade kopnene vojske obezbeđenje administrativne linije sa KiM i kontrola KZB.

Kako je istakao, u izvršavanju tog veoma složenog zadatka, VS ima izuzetnu saradnju sa pripadnicima MUP-a, službama bezbednosti, Koordinacionim telom za jug Srbije i snagama KFOR-a.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar