Иво Јосиповић основао нову странку

Бивши хрватски председник Иво Јосиповић изабран је јуче за лидера нове странке "Напред Хрватска - прогресивни савез", а грађанима је поручио да ће његова партија бити успешна и да неће бити краткотрајна попут звезде падалице.

Регион 01.06.2015 | 08:02
Иво Јосиповић основао нову странку

За Јосиповићевог заменика изабран је независни посланик у Сабору Јосип Крегар, чиме је странка стекла и статус парламентарне странке.

Око 400 грађана окупило се на оснивачкој скупштини у загребачком хотелу Интернационал, на којој је Јосиповић поручио да ће се борити за напредак који ће омогућити нови привредни узлет Хрватске, радна места и пристојан живот за сваког човека.

На оснивању странке придружили су му се први потпредседник хрватске владе Радимир Чачић, бивша хрватска премијерка Јадранка Косор, најближи сарадници, док из СДП (Јосиповићеве бивше странке) и ХНС нема представника, пренео је портал Индеx.хр.

"Наша је дужност да победимо беду, наша је дужност да не допустимо да се уставни поредак руши на улици, наша је дужност да осигурамо мир и ред и стабилност, наша је дужност да се људи не боје да прођу улицом, да им не експлодира флаша плина, наша дужност је да се боримо да уистину свака особа буде особа дигнитета, поштовања и успеха", рекао је Јосиповић на оснивачкој седници странке.

Он је додао да је "време да се престане бавити усташама и партизанима, да се (престане) питати ко је где био 1941, 1971. и 1991. Питајмо се где ћемо бити 2021", рекао је Јосиповић.

Он је рекао да држава мора да се регионализује, децентрализује и смањи администрација.

Јосиповић је најавио да ће "Напријед Хрватска" бити странка левог центра, више лева од СДП, а сарађиваће са онима који прихвате њихову платформу.

Чланови нове странке планирају да изађу на изборе у свим изборним јединицама, а оцекују такав резултат који ће омогућити да странка настави да живи без обзира на то хоће ли бити на власти или у опозицији, навео је Индеx.хр.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

провидно

01.06.2015 08:58

Не иде му се из политике. Досадило му сједити за клавиром и трабуњати пред студентима.

ОДГОВОРИТЕ