Арсенал послао на Звезду - Саутемптон!

Што није толико лоше, јер да је Вила освојила ФА куп, противник Црвене звезде у квалификацијама могао би да буде Ливерпул. Овако...

Фудбал 31.05.2015 | 21:40
Арсенал послао на Звезду - Саутемптон!

Славни Ливепрул, као шестопласирани тим Премијер лиге, био је "виђен" у квалификацијама за Лигу Европе, уједно и као потенцијални противник Црвене звезде, да је Астон Вила освојила ФА куп.

Ипак, после четири комада која су Вилијани примили ове суботе увече на "Вемблију" од Арсенала, који је постао најтрофејнији тим у најстаријем такмичењу на свету, дошло је до рокаде – Ливерпул је постао директан учесник Лиге Европе, а у квалификације ће Саутемптон!

Енглези ће почети квалификације од 3. рунде, а у групи тима из 1. кола квалификација која би могла да се састане са "свецима" наших Душана Тадића и Филипа Ђуричића, налази се и Црвена звезда!

Звезда, Чукарички и Војводина летњу европску авантуру почињу већ 22. јуна у 1. рунди, у којој се налазе у групи клубова са бољим коефицијентом, па имена попут Вест Хема, Шерифа, Розенборга, Елфсборга, Хајдука, Аполона, Омоније, Слована, Жилине и Брондбија нису могући ривали.

Али, ту се завршава свака каква-таква повољност за наше на жребу.

Већ у другој рунди квалификација, српске клубове сачекаће имена са знатно јачим коефицијентима, па није немогуће да се наши нађу у групи подређених, а исход прве рунде чекају Копенхаген, Трабзон, Легија, Ријека, Тун, Млада Болеслав, ИФК Гетеборг, Хапоел Бер Шева, можда и Мехелен, итд. Ни то није толико страшно у поређењу са "екипом" која је већ у 3. рунди и којој је данас измакао Ливерпул, захваљујући Арсеналу.

Ту су већ Шалке или Борусија Дортмунд (у зависности од финала Купа Немачке), Виљареал или Атлетик Билбао (у зависности од финала Купа краља), Олимпик Марсеј, АЗ Алкмар, Динамо Москва, Стандард Лијеж, Виторија Гимараеш, Сент Етјен, Цирих, Слован Либерец, Краснодар, Белененсеш, Зорја, Јаблонец, АЕК Ларнака, итд.

Коментари / 0

Оставите коментар