Arsenal poslao na Zvezdu - Sautempton!

Što nije toliko loše, jer da je Vila osvojila FA kup, protivnik Crvene zvezde u kvalifikacijama mogao bi da bude Liverpul. Ovako...

Fudbal 31.05.2015 | 21:40
Arsenal poslao na Zvezdu - Sautempton!

Slavni Liveprul, kao šestoplasirani tim Premijer lige, bio je "viđen" u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ujedno i kao potencijalni protivnik Crvene zvezde, da je Aston Vila osvojila FA kup.

Ipak, posle četiri komada koja su Vilijani primili ove subote uveče na "Vembliju" od Arsenala, koji je postao najtrofejniji tim u najstarijem takmičenju na svetu, došlo je do rokade – Liverpul je postao direktan učesnik Lige Evrope, a u kvalifikacije će Sautempton!

Englezi će početi kvalifikacije od 3. runde, a u grupi tima iz 1. kola kvalifikacija koja bi mogla da se sastane sa "svecima" naših Dušana Tadića i Filipa Đuričića, nalazi se i Crvena zvezda!

Zvezda, Čukarički i Vojvodina letnju evropsku avanturu počinju već 22. juna u 1. rundi, u kojoj se nalaze u grupi klubova sa boljim koeficijentom, pa imena poput Vest Hema, Šerifa, Rozenborga, Elfsborga, Hajduka, Apolona, Omonije, Slovana, Žiline i Brondbija nisu mogući rivali.

Ali, tu se završava svaka kakva-takva povoljnost za naše na žrebu.

Već u drugoj rundi kvalifikacija, srpske klubove sačekaće imena sa znatno jačim koeficijentima, pa nije nemoguće da se naši nađu u grupi podređenih, a ishod prve runde čekaju Kopenhagen, Trabzon, Legija, Rijeka, Tun, Mlada Boleslav, IFK Geteborg, Hapoel Ber Ševa, možda i Mehelen, itd. Ni to nije toliko strašno u poređenju sa "ekipom" koja je već u 3. rundi i kojoj je danas izmakao Liverpul, zahvaljujući Arsenalu.

Tu su već Šalke ili Borusija Dortmund (u zavisnosti od finala Kupa Nemačke), Viljareal ili Atletik Bilbao (u zavisnosti od finala Kupa kralja), Olimpik Marsej, AZ Alkmar, Dinamo Moskva, Standard Lijež, Vitorija Gimaraeš, Sent Etjen, Cirih, Slovan Liberec, Krasnodar, Belenenseš, Zorja, Jablonec, AEK Larnaka, itd.

Komentari / 0

Ostavite komentar