РГ: Гаске је прави тест за Новака пред дуел са Рафом!

Француски тенисер Ришар Гаске играће против Новака Ђоковића у осмини финала Ролан Гароса. Француски тенисер Ришар Гаске рекао је да ће покушати да се опорави како треба од претходног меча и спремно дочека дуел са Новаком Ђоковићем.

Тенис 01.06.2015 | 08:00
РГ: Гаске је прави тест за Новака пред дуел са Рафом!

Гаске је на путу до осмине финала савладао представника Јужне Африке Кевина андерсона после преокрета 4:6, 7:6(4), 7:5, 6:4. Француз је демонстрирао прилично добар тенис у досадашњем такмичењу, а тамошњи медији тврде да је Ришар поново "нашао жицу" и да поново приказује игре на најбољем нивоу.

Следећем Новаковом противнику бекхенд је заштитни знак, добро се креће по основној линији, док мање пажње посвећује игри на мрежи, а форхендом јако слабо прави винере.

Ђоковић и Гаске су до сада одиграли 11 међусобних дуела, а први тенисер света није успео само једном да тријумфује, и то сада далеке 2007. године на завршном мастерсу у Лондону када је Француз био бољи са 6:4, 6:2.

Од тада је одиграно осам окршаја у којима је Гаске узео само један сет пошто је 2013. године, на истом месту где је једини пут славио, поражен са 7:6(5), 4:6, 6:3.

Гаске је победио Кевина Андерсона са 3-1 и пласирао се у осмину финала Ролан Гароса где ће играти са српским тенисером.

Француз је претходно имао тежак меч против Карлоса Берлока у пет сетова и признао је да је уморан. Он је рекао да је Ђоковић одавно најбољи тенисер света и да ће покушати да буде агресиван.

„Биће тешко. Одиграо сам два тешка меча, која су трајала више од три и по сата. Не знам колико је трајао дуел са Берлоком. Данас је било слично. Мораћу да се опоравим од тога. Покушаћу да играм опуштено и ударам снажно лоптицу. У супротном ће бити веома тешко. Он је одавно најбољи тенисер света. У сваком случају је од почетка ове године најбољи. То што он игра је невероватно. Мораћу да будем веома добар“, рекао је Гаске.

Он је потврдио да је уморан од два тешка меча.

„Мало сам уморан данас. Не баш мало, прилично. Имао сам тешке мечеве. Нисам имао дан одмора. Али сутра ће бити добар дан за мене, моћи ћу да се одморим. Нисам одавно играо у другој недељи Грен слема.“

Коментари / 0

Оставите коментар