RG: Gaske je pravi test za Novaka pred duel sa Rafom!

Francuski teniser Rišar Gaske igraće protiv Novaka Đokovića u osmini finala Rolan Garosa. Francuski teniser Rišar Gaske rekao je da će pokušati da se oporavi kako treba od prethodnog meča i spremno dočeka duel sa Novakom Đokovićem.

Tenis 01.06.2015 | 08:00
RG: Gaske je pravi test za Novaka pred duel sa Rafom!

Gaske je na putu do osmine finala savladao predstavnika Južne Afrike Kevina andersona posle preokreta 4:6, 7:6(4), 7:5, 6:4. Francuz je demonstrirao prilično dobar tenis u dosadašnjem takmičenju, a tamošnji mediji tvrde da je Rišar ponovo "našao žicu" i da ponovo prikazuje igre na najboljem nivou.

Sledećem Novakovom protivniku bekhend je zaštitni znak, dobro se kreće po osnovnoj liniji, dok manje pažnje posvećuje igri na mreži, a forhendom jako slabo pravi vinere.

Đoković i Gaske su do sada odigrali 11 međusobnih duela, a prvi teniser sveta nije uspeo samo jednom da trijumfuje, i to sada daleke 2007. godine na završnom mastersu u Londonu kada je Francuz bio bolji sa 6:4, 6:2.

Od tada je odigrano osam okršaja u kojima je Gaske uzeo samo jedan set pošto je 2013. godine, na istom mestu gde je jedini put slavio, poražen sa 7:6(5), 4:6, 6:3.

Gaske je pobedio Kevina Andersona sa 3-1 i plasirao se u osminu finala Rolan Garosa gde će igrati sa srpskim teniserom.

Francuz je prethodno imao težak meč protiv Karlosa Berloka u pet setova i priznao je da je umoran. On je rekao da je Đoković odavno najbolji teniser sveta i da će pokušati da bude agresivan.

„Biće teško. Odigrao sam dva teška meča, koja su trajala više od tri i po sata. Ne znam koliko je trajao duel sa Berlokom. Danas je bilo slično. Moraću da se oporavim od toga. Pokušaću da igram opušteno i udaram snažno lopticu. U suprotnom će biti veoma teško. On je odavno najbolji teniser sveta. U svakom slučaju je od početka ove godine najbolji. To što on igra je neverovatno. Moraću da budem veoma dobar“, rekao je Gaske.

On je potvrdio da je umoran od dva teška meča.

„Malo sam umoran danas. Ne baš malo, prilično. Imao sam teške mečeve. Nisam imao dan odmora. Ali sutra će biti dobar dan za mene, moći ću da se odmorim. Nisam odavno igrao u drugoj nedelji Gren slema.“

Komentari / 0

Ostavite komentar