НЕМ Куп: Вукови растужили Клопа на опроштају!

Фудбалери Волфсбурга освојили су први Куп Немачке у историји клуба, пошто су после преокрета савладали дортмундску Борусију – 3:1 (3:1).

Фудбал 31.05.2015 | 14:20
НЕМ Куп: Вукови растужили Клопа на опроштају!

Екипа Дитера Хекинга је овим тријумфом крунисала сјајну сезону, пошто је претходно заузела друго место у Бундеслиги и осигурала директан пласман у Лигу шампиона.

С друге стране, легендарни тренер Дортмунда Јирген Клоп није успео да се опрости од навијача БВБ с оним на шта их је навикао – трофејом – али ће ипак играти у квалификацијама за Лигу Европе наредне сезоне.

Сва дешавања на Олимпијском стадиону у Берлину стала су у првих 45 минута, а, иако је Дортмунд повео, гости су експресно стигли до преокрета, пошто су постигли три гола у размаку од 16 минута.

Дуел је почео идеално за екипу из Рура, јер је Шинђи Кагава већ после пет минута игре асистирао Пјеру-Емерику Обамејангу за вођство. Акција је текла по десном боку, а Јапанац послао идеалан центаршут на петерац, одакле Габонац хвата волеј и тресе мрежу.

Уследио је одговор 'Вукова', Бас Дост је проиграо Кевина де Брујнеа, али је његов ударац сјајно зауставио Мичел Лангерак. Затим је добру прилику да свом тиму донесе два поготка предности пропустио, али је ударац Марка Ројса завршио преко пречке.

Казна је стигла само два минута касније, Себастијан Кел фаулирао је Калиђурија, да би после после уигране акције Луиз Густаво вратио одбитак у мрежу. Десет минута касније виђен је тотални преокрет.

Калиђури је спустио лопту до Де Брујнеа на двадесетак метара од гола, а Белгијанац лепим ударцем погодио ближи угао гола противника. Волфсбург се није ту зауставио, а у 38. минуту постављен је и коначан резултат сусрета.

Овога пута се у улози асистента нашао Иван Перишић, који је послао идеалан центаршут на другу стативу са десног крила, а Бас Дост био виши у скоку од Невена Суботића, који је одиграо цео дуел.

Коментари / 0

Оставите коментар