NEM Kup: Vukovi rastužili Klopa na oproštaju!

Fudbaleri Volfsburga osvojili su prvi Kup Nemačke u istoriji kluba, pošto su posle preokreta savladali dortmundsku Borusiju – 3:1 (3:1).

Fudbal 31.05.2015 | 14:20
NEM Kup: Vukovi rastužili Klopa na oproštaju!

Ekipa Ditera Hekinga je ovim trijumfom krunisala sjajnu sezonu, pošto je prethodno zauzela drugo mesto u Bundesligi i osigurala direktan plasman u Ligu šampiona.

S druge strane, legendarni trener Dortmunda Jirgen Klop nije uspeo da se oprosti od navijača BVB s onim na šta ih je navikao – trofejom – ali će ipak igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope naredne sezone.

Sva dešavanja na Olimpijskom stadionu u Berlinu stala su u prvih 45 minuta, a, iako je Dortmund poveo, gosti su ekspresno stigli do preokreta, pošto su postigli tri gola u razmaku od 16 minuta.

Duel je počeo idealno za ekipu iz Rura, jer je Šinđi Kagava već posle pet minuta igre asistirao Pjeru-Emeriku Obamejangu za vođstvo. Akcija je tekla po desnom boku, a Japanac poslao idealan centaršut na peterac, odakle Gabonac hvata volej i trese mrežu.

Usledio je odgovor 'Vukova', Bas Dost je proigrao Kevina de Brujnea, ali je njegov udarac sjajno zaustavio Mičel Langerak. Zatim je dobru priliku da svom timu donese dva pogotka prednosti propustio, ali je udarac Marka Rojsa završio preko prečke.

Kazna je stigla samo dva minuta kasnije, Sebastijan Kel faulirao je Kaliđurija, da bi posle posle uigrane akcije Luiz Gustavo vratio odbitak u mrežu. Deset minuta kasnije viđen je totalni preokret.

Kaliđuri je spustio loptu do De Brujnea na dvadesetak metara od gola, a Belgijanac lepim udarcem pogodio bliži ugao gola protivnika. Volfsburg se nije tu zaustavio, a u 38. minutu postavljen je i konačan rezultat susreta.

Ovoga puta se u ulozi asistenta našao Ivan Perišić, koji je poslao idealan centaršut na drugu stativu sa desnog krila, a Bas Dost bio viši u skoku od Nevena Subotića, koji je odigrao ceo duel.

Komentari / 0

Ostavite komentar