ФРА: Трипла круна за ПСЖ!

Фудбалери Пари Сен Жермена освојили су Куп Француске тријумфом над Оксером са 1:0 и тако су дошли до историјске ’трипле круне’.

Фудбал 31.05.2015 | 14:00
ФРА: Трипла круна за ПСЖ!

Јунак тријумфа ’Светаца’ био је Единсон Кавани, који је постигао једини гол на утакмици у 64. минуту и тако донео Парижанима трећи трофеј ове сезоне.

Пари Сен Жермен је претходно освојио трофеје у Лиги 1 и Лига купу, а Куп Француске је био једини који је недостајао клубу откако су га преузели власници из Катара 2011. године.

’Свеци’ су тако дошли до свог деветог Купа, а уједно су остварили нешто што ниједном клубу раније није пошло за руком у Француској.

Иако је Пари Сен Жермен био јасан фаворит пред дуел у ’граду светлости’, Оксер му је пружио велики отпор. Гости, који су сезону у Лиги 2 завршили на деветом месту, ослањали су се на контранападе и дуге пасове, чиме су намучили Парижане, који су тек после сат времена успели да нађу пут до мреже ривала. Кавани је тада одлично испратио центаршут Грегорија ван дер Вила и из близине главом послао лопту ка пречки, од које се она одбила у гол.

Капитен Парижана Тијаго Силва се вратио после повреде бутине, а на терену се нашао и Златан Ибрахимовић, који је имао проблеме са листом прошлих недеље. Утакмицу је пропустио једино Хавијер Пасторе, због суспензије.

Захваљујући победи Пари Сен Жермена, шестопласирани тим Лиге 1 Бордо ће играти у Лиги Европе. У Суперкупу Француске, ’Свеци’ ће пред почетак наредне сезоне играти са вицешампионом Олимпиком из Лиона.

Коментари / 0

Оставите коментар