FRA: Tripla kruna za PSŽ!

Fudbaleri Pari Sen Žermena osvojili su Kup Francuske trijumfom nad Okserom sa 1:0 i tako su došli do istorijske ’triple krune’.

Fudbal 31.05.2015 | 14:00
FRA: Tripla kruna za PSŽ!

Junak trijumfa ’Svetaca’ bio je Edinson Kavani, koji je postigao jedini gol na utakmici u 64. minutu i tako doneo Parižanima treći trofej ove sezone.

Pari Sen Žermen je prethodno osvojio trofeje u Ligi 1 i Liga kupu, a Kup Francuske je bio jedini koji je nedostajao klubu otkako su ga preuzeli vlasnici iz Katara 2011. godine.

’Sveci’ su tako došli do svog devetog Kupa, a ujedno su ostvarili nešto što nijednom klubu ranije nije pošlo za rukom u Francuskoj.

Iako je Pari Sen Žermen bio jasan favorit pred duel u ’gradu svetlosti’, Okser mu je pružio veliki otpor. Gosti, koji su sezonu u Ligi 2 završili na devetom mestu, oslanjali su se na kontranapade i duge pasove, čime su namučili Parižane, koji su tek posle sat vremena uspeli da nađu put do mreže rivala. Kavani je tada odlično ispratio centaršut Gregorija van der Vila i iz blizine glavom poslao loptu ka prečki, od koje se ona odbila u gol.

Kapiten Parižana Tijago Silva se vratio posle povrede butine, a na terenu se našao i Zlatan Ibrahimović, koji je imao probleme sa listom prošlih nedelje. Utakmicu je propustio jedino Havijer Pastore, zbog suspenzije.

Zahvaljujući pobedi Pari Sen Žermena, šestoplasirani tim Lige 1 Bordo će igrati u Ligi Evrope. U Superkupu Francuske, ’Sveci’ će pred početak naredne sezone igrati sa vicešampionom Olimpikom iz Liona.

Komentari / 0

Ostavite komentar