СП: Србија боља, али изгубила од Уругваја!

Репрезентација Србије до 20 година поражена је од Уругваја 1:0 (0:0) у првом колу Д групе на Светском првенству на Новом Зеланду.

Фудбал 31.05.2015 | 12:45
СП: Србија боља, али изгубила од Уругваја!

Стрелац јединог гола био је Переира у 57. минуту.

Наредни меч наша репрезентација играће трећег јуна против Малија који је победио Мексико са 2:0.

На покривеном стадиону Отаго, по прохладном времену, пред око 3.500 гледалаца, утакмицу је судио Рјуђи Сато из Јапана.

На старту првенства млади фудбалери Србије пружили су добру игру, али су забележили пораз. Неколико сјајних прилика фудбалери Србије нису успели да реализују. Центарфор Иван Шапоњић је имао две изузетне прилике, Живковић јеупутио шут поред гола, док Грујић није имао среће, јер је лопта погогодила одбрамбеног играча Уругваја.

Једини гол постигао је Периро, после неуспелог покушаја прављења офсајд-замке.

На почетку сусрета, Уругвај је имао иницијативу, боље контролисао средину терена и држао више лопту у ногама, па су наши играчи били приморани да се бране. Како је игра одмицала изабраници Вељка Пауновића су успоставили равнотежу и неколико пута опасно угрозили гол Уругваја.

Играчи из средине терена често су се убацивали у напад, па су имали неколико лепих акција. Тако је у првом делу Иван Шапоњић имао изузетну прилику да постигне гол, док је Живковић сјајно шутирао, али је голман Уругваја оба пута добро интервенисао. Шапоњић је и у 83. минуту сам исрчао испред голмана, али је његов шут Гуручеага зауставио. Одличну одбрану имао је и Рајковић, који је фантастично реаговао у 17. минута када је парадом морао да одбрани шут противника.

Србија: Рајковић - Јовановић (од 74. Грујић), Вељковић, Бабић, Антонов - Здјелар (од 84. Мандић), Максимовић, С. Милинковић-Савић - Ан. Живковић, Гаћиновић (од 68. Гајић) - Шапоњић

Уругвај: Гуручеага - Котуњо, Кабако, Лемос, Суарес - Арамбари, Мендез (од 46. Амарал), Нандез - Кастро, Баез (од 72. Појет), Переиро (од 89. Акоста)

Д група, прво коло:
Уругвај – Србија 1:0
Мали – Мексико 2:0

Табела:
1. Мали 1 1 0 0 +2 3
2. Уругвај 1 1 0 0 +1 3
3. Србија 1 0 0 1 -1 0
4. Мексико 1 0 0 1 -2 0

 

Коментари / 0

Оставите коментар