SP: Srbija bolja, ali izgubila od Urugvaja!

Reprezentacija Srbije do 20 godina poražena je od Urugvaja 1:0 (0:0) u prvom kolu D grupe na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu.

Fudbal 31.05.2015 | 12:45
SP: Srbija bolja, ali izgubila od Urugvaja!

Strelac jedinog gola bio je Pereira u 57. minutu.

Naredni meč naša reprezentacija igraće trećeg juna protiv Malija koji je pobedio Meksiko sa 2:0.

Na pokrivenom stadionu Otago, po prohladnom vremenu, pred oko 3.500 gledalaca, utakmicu je sudio Rjuđi Sato iz Japana.

Na startu prvenstva mladi fudbaleri Srbije pružili su dobru igru, ali su zabeležili poraz. Nekoliko sjajnih prilika fudbaleri Srbije nisu uspeli da realizuju. Centarfor Ivan Šaponjić je imao dve izuzetne prilike, Živković jeuputio šut pored gola, dok Grujić nije imao sreće, jer je lopta pogogodila odbrambenog igrača Urugvaja.

Jedini gol postigao je Periro, posle neuspelog pokušaja pravljenja ofsajd-zamke.

Na početku susreta, Urugvaj je imao inicijativu, bolje kontrolisao sredinu terena i držao više loptu u nogama, pa su naši igrači bili primorani da se brane. Kako je igra odmicala izabranici Veljka Paunovića su uspostavili ravnotežu i nekoliko puta opasno ugrozili gol Urugvaja.

Igrači iz sredine terena često su se ubacivali u napad, pa su imali nekoliko lepih akcija. Tako je u prvom delu Ivan Šaponjić imao izuzetnu priliku da postigne gol, dok je Živković sjajno šutirao, ali je golman Urugvaja oba puta dobro intervenisao. Šaponjić je i u 83. minutu sam isrčao ispred golmana, ali je njegov šut Guručeaga zaustavio. Odličnu odbranu imao je i Rajković, koji je fantastično reagovao u 17. minuta kada je paradom morao da odbrani šut protivnika.

Srbija: Rajković - Jovanović (od 74. Grujić), Veljković, Babić, Antonov - Zdjelar (od 84. Mandić), Maksimović, S. Milinković-Savić - An. Živković, Gaćinović (od 68. Gajić) - Šaponjić

Urugvaj: Guručeaga - Kotunjo, Kabako, Lemos, Suares - Arambari, Mendez (od 46. Amaral), Nandez - Kastro, Baez (od 72. Pojet), Pereiro (od 89. Akosta)

D grupa, prvo kolo:
Urugvaj – Srbija 1:0
Mali – Meksiko 2:0

Tabela:
1. Mali 1 1 0 0 +2 3
2. Urugvaj 1 1 0 0 +1 3
3. Srbija 1 0 0 1 -1 0
4. Meksiko 1 0 0 1 -2 0

 

Komentari / 0

Ostavite komentar