Ђоковић у другој недјељи, Рафа на видику

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четврто коло Ролан Гароса сигурном победом над Танасијем Кокинакисом.

Свијет 30.05.2015 | 14:37
Ђоковић у другој недјељи, Рафа на видику

Ђоковић је неокрзнут стигао до друге недеље турнира, а Кокинакиса је добио после нешто мање од два сата, резултатом 6:4, 6:4, 6:4.

Добра вест јесте да српски представник није имао никаквих проблема са повредом кука на коју се пожалио током претходног меча.

Млади 19-годишњи Аустралијанац игра веома добро од старта сезоне и већ је стигао до 84. места на АТП листи.

Он је до дуела са Ђоковићем стигао после сензационалне победе и преокрета против земљака Бернанрда Томића – губио је са 2-0, преокренуо, али није имао снаге да пружи снажнији отпор најбољем на свету.

Ово је бити њихов први међусобни сусрет, а Ноле иде на бољег из дуела у којем се састају Ришар Гаске и Кевин Андерсон.

Ђоковић није био на свом максимуму – често се жалио на ветар и лоше одлуке, али је у најбитнијим тренуцима успевао да одигра квалитетно. Први пут је одузео сервис противнику у петом гему и онда без икаквих проблема задржао стечену предност.

Брејком је отворио други део игре искористивши једину прилику у том сету. Противнику није дозвољавао ни да се понада, па је после два идентична сета имао 2-0.

Највећа борба виђена је у трећем сету – Кокинакис је у четвртом гему сервисима спасао чак четири прилике Новака, али је у следећем гему попустио, што је било довољно за брејк и сигуран тријумф.

Најбољи спортиста света одиграо је савршен статистички меч – уписао 4 аса без дупле грешке, уз 33 винера и само 12 неизнуђених грешака. Аустралијанац је био доста нервознији (27:27), али и он може бити изузетно задовољан приказаном партијом.

После овог тријумфа, Ђоковића дели само једна победа до евентуалног класика са Рафаелом Надалом у четвртфиналу.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

30.05.2015 14:59

Напрјед мајсторе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Парис

30.05.2015 18:13

Гледам и слусам остале тенисере вец их хвата страх од Долета

ОДГОВОРИТЕ