Đoković u drugoj nedjelji, Rafa na vidiku

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Rolan Garosa sigurnom pobedom nad Tanasijem Kokinakisom.

Svijet 30.05.2015 | 14:37
Đoković u drugoj nedjelji, Rafa na vidiku

Đoković je neokrznut stigao do druge nedelje turnira, a Kokinakisa je dobio posle nešto manje od dva sata, rezultatom 6:4, 6:4, 6:4.

Dobra vest jeste da srpski predstavnik nije imao nikakvih problema sa povredom kuka na koju se požalio tokom prethodnog meča.

Mladi 19-godišnji Australijanac igra veoma dobro od starta sezone i već je stigao do 84. mesta na ATP listi.

On je do duela sa Đokovićem stigao posle senzacionalne pobede i preokreta protiv zemljaka Bernanrda Tomića – gubio je sa 2-0, preokrenuo, ali nije imao snage da pruži snažniji otpor najboljem na svetu.

Ovo je biti njihov prvi međusobni susret, a Nole ide na boljeg iz duela u kojem se sastaju Rišar Gaske i Kevin Anderson.

Đoković nije bio na svom maksimumu – često se žalio na vetar i loše odluke, ali je u najbitnijim trenucima uspevao da odigra kvalitetno. Prvi put je oduzeo servis protivniku u petom gemu i onda bez ikakvih problema zadržao stečenu prednost.

Brejkom je otvorio drugi deo igre iskoristivši jedinu priliku u tom setu. Protivniku nije dozvoljavao ni da se ponada, pa je posle dva identična seta imao 2-0.

Najveća borba viđena je u trećem setu – Kokinakis je u četvrtom gemu servisima spasao čak četiri prilike Novaka, ali je u sledećem gemu popustio, što je bilo dovoljno za brejk i siguran trijumf.

Najbolji sportista sveta odigrao je savršen statistički meč – upisao 4 asa bez duple greške, uz 33 vinera i samo 12 neiznuđenih grešaka. Australijanac je bio dosta nervozniji (27:27), ali i on može biti izuzetno zadovoljan prikazanom partijom.

Posle ovog trijumfa, Đokovića deli samo jedna pobeda do eventualnog klasika sa Rafaelom Nadalom u četvrtfinalu.

Izvor: B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

marko samardzic

30.05.2015 14:59

Naprjed majstore!!!

ODGOVORITE
Name

Paris

30.05.2015 18:13

Gledam i slusam ostale tenisere vec ih hvata strah od Doleta

ODGOVORITE