Срби обишли гробље у Јужној Митровици

Неколико стотина Срба посетило је гробље у јужном делу Косовске Митровице. Срби су до гробља, које је оскрнављено минулих година, стигли организовано у аутобусима, али и приватним возилима. Инцидената није било.

Регион 30.05.2015 | 21:39
Срби обишли гробље у Јужној Митровици

Тек понеки читав споменик, гробови оскрнављени, бисте однете - то је слика која је и ове године дочекала оне који су дошли да упале свеће за покој душа преминулих рођака и пријатеља.

Срби су овога пута на гробљу у јужном делу Митровице затекли и раднике који раде на обнови тамошње капеле која је била оскрнављена.

Протојереј ставрофор Милија Арсовић рекао је Тањугу да је обнову ове капеле финансирала турска амбасада на Косову и да се ради о пројекту међународне организације ИОМ.

Гробље у јужном делу Митровице до пре неколико дана је било зарасло у траву и коров па се надгробни споменици који су махом порушени уопште нису ни видели.

"На иницијативу госпође Адријане Хоџић која је ступила у контакт са општинским структурама у јужном делу Митровице гробље је очишћено пре два дана", рекао је Арсовић.

Нагласио је да су Срби и ове године изашли на ово гробље и "подручје које је за њих забрањено".

"Наша је обавеза да се помолимо Богу за покој душа свих оних који су сахрањени овде", додао је протојереј ставрофор Арсовић.

На гробљу у јужном делу Косовске Митровице више од 70 одсто надгробних споменика је након завршетка сукоба 1999. године порушено, или оскрнављено па су се и на ове задушнице могли видети људи који придижу порушене споменике и трагају са гробовима преминулих.

Извор: РТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ста да се казе

30.05.2015 12:52

Неку ноц зове ме отац казе досао му Албанац у куцну посјету са Сведјанином. Није могао да дисе од страха. Да не би опет добио инфаркт контактирала сам надлезне и тразила да таква изненадјења оставе за Гöрана Персона. Нису му га висе слали. Да, не моземо се ми овдје правити да то са слике не постоји јер сви Албанци су били у браковима са инвалидима, проституткама, старим педерима и свима који могу дати 'папире'. Сто це нека успаљена Сведјанка добити оргазам од Ругове не знаци ја треба оца да изгубим.

ОДГОВОРИТЕ