Ђиро: Ару освојио етапу и пришао Контадору!

Бициклиста Астане Фабијан Ару тријумфовао је на 19. етапи овогодишњег издања трке Ђиро д’Италија и примакао се водећем Алберту Контадору.

Остали спортови 29.05.2015 | 20:40
Ђиро: Ару освојио етапу и пришао Контадору!

24-годишњи Ару је успео да се тргне после разочаравајућих пласмана током претходних дана и слави на 236 километара дугој етапи од Гравелона Токеа до Червиније.

Ару је напао на четвртом, уједно последњем успону дана, који је одлично темпирао и на крају је етапу завршио са 28 секунди предности у односу на Рајдера Хесједала из Канондејл-Гармина. Треће место заузео је возач Етикс-Квикстепа Ригоберто Уран, који је имао осам секунди предности у односу на Контадора.

Пелотон је етапу завршио са једним минутом и 18 секунди заостатка у односу на Аруа, па је дошло до промене у генералном пласману.

Две етапе до краја 98. издања Ђира Контадор је недодирљив, пошто има четири минута и 37 секунди предности у односу на Аруа. Млади Италијан је прескочио свог тимског колегу Микела Ланду, који је остао на пет минута и 15 секунди иза носиоца розе мајице.

На Ђиру се у суботу вози етапа од Сент Винсента до Сестријереа у дужини од 196 километара, а трка се завршава у недељу спринтерском етапом од Торина до Милана.

Коментари / 0

Оставите коментар