Бијељина: Блокадом рачуна пацијенти нису угрожени?!

Управа бијељинске Опште болнице „Свети врачеви“ тврди да „пацијенти, и здравствене услуге које им се свакодневно пружају, ни на који начин неће бити угрожени“ блокадом жиро-рачуна по налогу Пореске управе РС.

Република Српска 29.05.2015 | 17:49
Бијељина: Блокадом рачуна пацијенти нису угрожени?!

Славко Марковић, помоћник директора за економске послове у бијељинској болници у изјави за пословни портал ЦАПИТАЛ.ба каже да је блокада жиро – рачуна услиједила, јер нису измирили пореске обавезе и доприносе за новембар и децембар 2014. године.

„Наш укупан дуг на име пореза и доприноса, са каматама и трошковима принудне наплате, који је највећим дијелом и репрограмиран, износи 762.000 КМ. Очекујемо да ће нам Министарство здравља, Министарство финансија и Фонд здравства помоћи да што прије дође до деблокаде жиро-рачуна“, изјавио је Марковић.

Он каже да се блокада жиро – рачуна неће одразити ни на статус запослених, јер се он нада да ће у најскорије вријеме жиро – рачун бити одблокиран, те да ће априлска плата запосленима у бијељинској болници, којих тренутно има око 515, бити исплаћена од првог до десетог јуна.

Извор: Цапитал.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дуле

29.05.2015 20:15

Јадни и пацијенти и здравствени радници

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко је Ко?

29.05.2015 21:52

Он се нада? Ако је то оно надање као када ја уплатим "тикет", и неће ту онда бити неке среће. И ако ови сви набројани помогну, наравно... У противном, биће "Он се надао...."

ОДГОВОРИТЕ