Bijeljina: Blokadom računa pacijenti nisu ugroženi?!

Uprava bijeljinske Opšte bolnice „Sveti vračevi“ tvrdi da „pacijenti, i zdravstvene usluge koje im se svakodnevno pružaju, ni na koji način neće biti ugroženi“ blokadom žiro-računa po nalogu Poreske uprave RS.

Republika Srpska 29.05.2015 | 17:49
Bijeljina: Blokadom računa pacijenti nisu ugroženi?!

Slavko Marković, pomoćnik direktora za ekonomske poslove u bijeljinskoj bolnici u izjavi za poslovni portal CAPITAL.ba kaže da je blokada žiro – računa uslijedila, jer nisu izmirili poreske obaveze i doprinose za novembar i decembar 2014. godine.

„Naš ukupan dug na ime poreza i doprinosa, sa kamatama i troškovima prinudne naplate, koji je najvećim dijelom i reprogramiran, iznosi 762.000 KM. Očekujemo da će nam Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo finansija i Fond zdravstva pomoći da što prije dođe do deblokade žiro-računa“, izjavio je Marković.

On kaže da se blokada žiro – računa neće odraziti ni na status zaposlenih, jer se on nada da će u najskorije vrijeme žiro – račun biti odblokiran, te da će aprilska plata zaposlenima u bijeljinskoj bolnici, kojih trenutno ima oko 515, biti isplaćena od prvog do desetog juna.

Izvor: Capital.ba

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dule

29.05.2015 22:15

Jadni i pacijenti i zdravstveni radnici

ODGOVORITE
Name

Ko je Ko?

29.05.2015 23:52

On se nada? Ako je to ono nadanje kao kada ja uplatim "tiket", i neće tu onda biti neke sreće. I ako ovi svi nabrojani pomognu, naravno... U protivnom, biće "On se nadao...."

ODGOVORITE