Шапић на саслушању због 50.000 евра!

Бивши ватерполиста Александар Шапић највероватније ће током наредне недеље бити позван на саслушање у полицију, због сумње да је злоупотребио положај и оштетио општину Нови Београд, чији је председник.

Србија 29.05.2015 | 16:00
Шапић на саслушању због 50.000 евра!

Банкарске гаранције

Како Курир незванично сазнаје, кривичну пријаву против Шапића поднела је Државна ревизорска институција због злоупотреба у поступку две јавне набавке.

- Полиција и тужилаштво провериће наводе кривичне пријаве. Износ за који је општина наводно оштећена још није утврђен, али је наведено да је вредност спорних радова због којих ће Александар Шапић бити позван на саслушање 5,8 милиона динара, или око 50.000 евра - потврдио је извор Курира из истраге.

Шапић је, како је наведено у пријави, склопио с фирмом „АДД систем“ уговор о изградњи пет паркова и дечјег игралишта. Спорним уговором није било предвиђено авансно плаћање радова, али је, како се сумња, бивши ватерполиста платио неутврђени износ из буџета општине.

- Он би требало да објасни да ли је и због чега платио радове иако то уговором није било предвиђено. Наведено је и да је рок за завршетак извођења био децембар, а да два парка до данас нису завршена. Осим тога, сумња се и да су банкарске гаранције које је фирма дала мање од вредности радова који је требало да у року буду изведени - објашњава наш саговорник.

Није раскинуо уговор

За Државну ревизорску институцију, како објашњава, спорно је и то што је „АДД систем“, с којим је уговор потписан, ангажовао и подизвођаче радова.

- Институција која је вршила контролу утврдила је да је ангажовањем два подизвођача уговор прекршен и да је самим тим општина Нови Београд, односно председник, била у обавези да га раскине. С обзиром на то да Александар Шапић то није учинио, сумња се да је причинио штету општини. Износ наводне материјалне штете накнадно би требало да буде утврђен - каже извор из истраге.

Шапић: Све је урађено по закону

Аександар Шапић каже да нема сазнања да је против њега поднета кривична пријава, те да је ревизор имао „само замерку због авансног плаћања мимо уговора са извођачем радова“.

- За то смо имали банкарску гаранцију, а морали смо да платимо авансно да нам не би пропао новац из прошлогодишњег буџета. Нема ту ничег спорног - тврди Шапић. Он додаје да је чист пред законом и да ће се одазвати позиву на саслушање уколико га добије.

- Срамота је да се покреће кривична пријава против мене јер сам само сачувао новац Новобеограђана - нагласио је Шапић.

Извор: Курир

Коментари / 0

Оставите коментар