Нема претјераног увоза млијека?!

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић каже да за сада није изражен проблем појаве великих количина увозног млијека на тржишту Српске и БиХ.

Република Српска 29.05.2015 | 15:06
Нема претјераног увоза млијека?!

„Имамо увјеравања и из Савјета министара БиХ да тржиште за сада није толико угрожено са великим количинама увозног млијека“, рекао је Глухаковић новинарима у Бијељини, гдје је присуствовао конференцији о брендирању домаћих производа.

Он сматра да је најбоља одбрана домаће производње, па и у мљекарству, трајна акција „Купујмо домаће“ и „Најбоље из Српске“, чији је циљ едукација и стварање навике код потрошача да куповином домаћих производа штите националну производњу.

Глухаковић очекује да ће коначно бити испуњени и сви услови за извоз домаћег млијека у ЕУ.

Ресорни министар је најавио и појачане активности Инспектората Српске и удружења потрошача широм Републике на контроли здравствене исправности хране, посебно млијека.

Глухаковић је позвао потрошаче да при куповини воде рачуна о декларацији производа и роковима трајања, нарочито код осјетљивих животних намирница каква је и млијеко, које се на акцијама у маркетима појављује и са цијеном нижом од произвођачке која износи једну КМ.

Према његовим ријечима, до сада на тржишту у Републици Српској није било проблема ни ексцесних случајева са здравственом исправношћу основних животних намирница.

Глухаковић је поручио да је млијеко у Републици Српској практично домаћи бренд и нагласио да се свуда у свијету, па и у Српској, куповином домаћих производа штити и домаћа економија.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мика

29.05.2015 16:07

Ти мајсторе не знас јеси посао или досао.

ОДГОВОРИТЕ