Nema pretjeranog uvoza mlijeka?!

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković kaže da za sada nije izražen problem pojave velikih količina uvoznog mlijeka na tržištu Srpske i BiH.

Republika Srpska 29.05.2015 | 15:06
Nema pretjeranog uvoza mlijeka?!

„Imamo uvjeravanja i iz Savjeta ministara BiH da tržište za sada nije toliko ugroženo sa velikim količinama uvoznog mlijeka“, rekao je Gluhaković novinarima u Bijeljini, gdje je prisustvovao konferenciji o brendiranju domaćih proizvoda.

On smatra da je najbolja odbrana domaće proizvodnje, pa i u mljekarstvu, trajna akcija „Kupujmo domaće“ i „Najbolje iz Srpske“, čiji je cilj edukacija i stvaranje navike kod potrošača da kupovinom domaćih proizvoda štite nacionalnu proizvodnju.

Gluhaković očekuje da će konačno biti ispunjeni i svi uslovi za izvoz domaćeg mlijeka u EU.

Resorni ministar je najavio i pojačane aktivnosti Inspektorata Srpske i udruženja potrošača širom Republike na kontroli zdravstvene ispravnosti hrane, posebno mlijeka.

Gluhaković je pozvao potrošače da pri kupovini vode računa o deklaraciji proizvoda i rokovima trajanja, naročito kod osjetljivih životnih namirnica kakva je i mlijeko, koje se na akcijama u marketima pojavljuje i sa cijenom nižom od proizvođačke koja iznosi jednu KM.

Prema njegovim riječima, do sada na tržištu u Republici Srpskoj nije bilo problema ni ekscesnih slučajeva sa zdravstvenom ispravnošću osnovnih životnih namirnica.

Gluhaković je poručio da je mlijeko u Republici Srpskoj praktično domaći brend i naglasio da se svuda u svijetu, pa i u Srpskoj, kupovinom domaćih proizvoda štiti i domaća ekonomija.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mika

29.05.2015 16:07

Ti majstore ne znas jesi posao ili dosao.

ODGOVORITE