Радим у интересу грађана, не великих сила

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас, говорећи о спремности за диверзификацију гасних извора, да ради у интересу грађана Србије, а не било које велике силе.

Србија 29.05.2015 | 13:20
Радим у интересу грађана, не великих сила

"Заклео сам се на Устав Србије, пред српском заставом и одговарам грађанима Србије, а не било којој другој великој сили", рекао је Вучић новинарима у Палати Србија.

Он је поновио да је Србија спремна за диверзификацију гасних извора, јер не сме да дозволи да 2019. године нема одакле да узима гас.

Премијер је објаснио да од 2019. године Србија неће више моћи да преузима руски гас из правца Мађарске на Берегову, те да ће се наћи у тешкој ситуацији.

"Ми смо спремни да прихватимо гас од Руса, само ми реците одакле стиже тај гас? Да ли преко Турске и Грчке и ко нам то гарантује, или стиже преко Бугарске јер очигледно да преко Берегова неће да стиже", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да Србија из Азербејџана може да добије 300 или 400 милиона кубних метара гаса, што није довољно за фабрике и становништво, а да би гас са Крка био три пута скупљи.

Поновио је да је његов посао да учини све како би у будућности постојала могућност избора и сигурног снадбевања гасом.

"Ја сам крив ако 2019. године ми гас немамо", рекао је Вучић.

ПОЗВАО ПРИВРЕДНИКЕ ДА УЛАЖУ НА КИМ

Премијер је позвао привреднике да улажу на Косову и Метохији и поручио да да ће држава Србија дати значајне попусте на порезе и доприносе за све оне који инвеситрају у тај део Србије, са најмлађим становништвом и највећом стопом незапослености у Европи.

Вучић је на округлом столу "Регион успеха" у Палати Србија поручио да Србија жели слободну економију и гледаће да уклања политичке баријере, како би људи могли да раде, а привреда остварује што већи профит. Политика државе је снажна економија, а држава је јака онолико колико је економски снажна, истакао је он.

Вучић је привреднике на скупу позвао да отварају "ћерке фирме" на Косову и Метохији у срским, али и у албанским срединама и навео да ће се у наредна три месеца наћи најбоља решења за успешно инвестирање. Председник Владе је рекао да се сваки привредник руководи профитом, али да држава жели да их привуче да улажу у нова радна места на Косову и Метохију, јер ће то допринети бољем стандарду грађана у том делу земље, али и донети профит приватницима.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дивља јабука

29.05.2015 11:41

Мука ми је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урааа

29.05.2015 13:06

Да Бог сацува !!! Какви су ово јади ударили по нама??????? Вуцицу....сједи, један.

ОДГОВОРИТЕ