Radim u interesu građana, ne velikih sila

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, govoreći o spremnosti za diverzifikaciju gasnih izvora, da radi u interesu građana Srbije, a ne bilo koje velike sile.

Srbija 29.05.2015 | 13:20
Radim u interesu građana, ne velikih sila

"Zakleo sam se na Ustav Srbije, pred srpskom zastavom i odgovaram građanima Srbije, a ne bilo kojoj drugoj velikoj sili", rekao je Vučić novinarima u Palati Srbija.

On je ponovio da je Srbija spremna za diverzifikaciju gasnih izvora, jer ne sme da dozvoli da 2019. godine nema odakle da uzima gas.

Premijer je objasnio da od 2019. godine Srbija neće više moći da preuzima ruski gas iz pravca Mađarske na Beregovu, te da će se naći u teškoj situaciji.

"Mi smo spremni da prihvatimo gas od Rusa, samo mi recite odakle stiže taj gas? Da li preko Turske i Grčke i ko nam to garantuje, ili stiže preko Bugarske jer očigledno da preko Beregova neće da stiže", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da Srbija iz Azerbejdžana može da dobije 300 ili 400 miliona kubnih metara gasa, što nije dovoljno za fabrike i stanovništvo, a da bi gas sa Krka bio tri puta skuplji.

Ponovio je da je njegov posao da učini sve kako bi u budućnosti postojala mogućnost izbora i sigurnog snadbevanja gasom.

"Ja sam kriv ako 2019. godine mi gas nemamo", rekao je Vučić.

POZVAO PRIVREDNIKE DA ULAŽU NA KIM

Premijer je pozvao privrednike da ulažu na Kosovu i Metohiji i poručio da da će država Srbija dati značajne popuste na poreze i doprinose za sve one koji invesitraju u taj deo Srbije, sa najmlađim stanovništvom i najvećom stopom nezaposlenosti u Evropi.

Vučić je na okruglom stolu "Region uspeha" u Palati Srbija poručio da Srbija želi slobodnu ekonomiju i gledaće da uklanja političke barijere, kako bi ljudi mogli da rade, a privreda ostvaruje što veći profit. Politika države je snažna ekonomija, a država je jaka onoliko koliko je ekonomski snažna, istakao je on.

Vučić je privrednike na skupu pozvao da otvaraju "ćerke firme" na Kosovu i Metohiji u srskim, ali i u albanskim sredinama i naveo da će se u naredna tri meseca naći najbolja rešenja za uspešno investiranje. Predsednik Vlade je rekao da se svaki privrednik rukovodi profitom, ali da država želi da ih privuče da ulažu u nova radna mesta na Kosovu i Metohiju, jer će to doprineti boljem standardu građana u tom delu zemlje, ali i doneti profit privatnicima.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

divlja jabuka

29.05.2015 11:41

Muka mi je.

ODGOVORITE
Name

Uraaa

29.05.2015 13:06

Da Bog sacuva !!! Kakvi su ovo jadi udarili po nama??????? Vucicu....sjedi, jedan.

ODGOVORITE