РГ: Најзад права! Ана лако до 1/8-финала!

Српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у осмину финала Ролан Гароса победом над хрватском тенисерком Доном Векић са 6:0, 6:3.

Тенис 29.05.2015 | 13:20
РГ: Најзад права! Ана лако до 1/8-финала!

Ово је био први међусобни дуел две тенисерке, а Ивановићева ће у наредној рунди играти са победницом меча Елена Веснина – Екатерина Макарова.

Ивановићева је до победе стигла за само 53 минута, била је агресвина, добро се кретала уз сигуран сервис.

У првом сету није допустила ниједан гем противници, у другом је било нешто узбудљивије, али српска тенисерка ништа није препуштала случају и уписала је нову победу.

Душан Лајовић у пару са Колумбијцем Сантјагом Хиралдом игра од 12.30 на терену са 17 са Британцем Џејмијем Маријем и Џоном Пирсом из Сједињених Држава. На истом терену одмах потом наћи ће се Зимоњић и Пољак Марћин Матковски, који се састају са Шпанцима Паблом Карењо-Бустом и Данијелом Химено-Травером.

Српска тенисерка добро је почела меч, била је сигурна на свој сервис, а затим је направила брејк захваљујући дуплој сервис грешки противнице за 2:0. Ивановићева се добро кретала и уз сигуран сервис повисила на 3:0 иако је Векићева претходно имала брејк лопту. Српску тенисерку поново са трибина бодри немачки фудбалер Бастијан Швајнштајгер. Ивановићева је наставила у добром ритму и прави нови брејк за 4:0. И у наставку је све ишло од руке најбољој српској тенисерки, па Векићевој није допустила ниједан гем и после 23 минута повела је у сетовима - 6:0.

На почетку другог сета обе тенисерке су биле сигурне на свој сервис, а затим су и Ивановићева и Векићева направиле брејкове за 2:2. Најбоља српска тенисерка је потом наставила тамо где је стала у другом сету и освојила два гема у низу за 5:2, па се нашла на корак до победе.

Ипак у завршници велика броба и мало неизвесности. Векићева је успела да смањи на 5:3, имала је потом и брејк лопту, али је српска тенисерка била сигурнија и стигла до победе искористивши прву меч лопту – 6:3, за само 53 минута проведених на терену.

Коментари / 0

Оставите коментар