RG: Najzad prava! Ana lako do 1/8-finala!

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u osminu finala Rolan Garosa pobedom nad hrvatskom teniserkom Donom Vekić sa 6:0, 6:3.

Tenis 29.05.2015 | 13:20
RG: Najzad prava! Ana lako do 1/8-finala!

Ovo je bio prvi međusobni duel dve teniserke, a Ivanovićeva će u narednoj rundi igrati sa pobednicom meča Elena Vesnina – Ekaterina Makarova.

Ivanovićeva je do pobede stigla za samo 53 minuta, bila je agresvina, dobro se kretala uz siguran servis.

U prvom setu nije dopustila nijedan gem protivnici, u drugom je bilo nešto uzbudljivije, ali srpska teniserka ništa nije prepuštala slučaju i upisala je novu pobedu.

Dušan Lajović u paru sa Kolumbijcem Santjagom Hiraldom igra od 12.30 na terenu sa 17 sa Britancem Džejmijem Marijem i Džonom Pirsom iz Sjedinjenih Država. Na istom terenu odmah potom naći će se Zimonjić i Poljak Marćin Matkovski, koji se sastaju sa Špancima Pablom Karenjo-Bustom i Danijelom Himeno-Traverom.

Srpska teniserka dobro je počela meč, bila je sigurna na svoj servis, a zatim je napravila brejk zahvaljujući duploj servis greški protivnice za 2:0. Ivanovićeva se dobro kretala i uz siguran servis povisila na 3:0 iako je Vekićeva prethodno imala brejk loptu. Srpsku teniserku ponovo sa tribina bodri nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger. Ivanovićeva je nastavila u dobrom ritmu i pravi novi brejk za 4:0. I u nastavku je sve išlo od ruke najboljoj srpskoj teniserki, pa Vekićevoj nije dopustila nijedan gem i posle 23 minuta povela je u setovima - 6:0.

Na početku drugog seta obe teniserke su bile sigurne na svoj servis, a zatim su i Ivanovićeva i Vekićeva napravile brejkove za 2:2. Najbolja srpska teniserka je potom nastavila tamo gde je stala u drugom setu i osvojila dva gema u nizu za 5:2, pa se našla na korak do pobede.

Ipak u završnici velika broba i malo neizvesnosti. Vekićeva je uspela da smanji na 5:3, imala je potom i brejk loptu, ali je srpska teniserka bila sigurnija i stigla do pobede iskoristivši prvu meč loptu – 6:3, za samo 53 minuta provedenih na terenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar