Симпсонови предвидјели актуелна хапшења у Фифи

У епизоди из марта 2014. симптоматичног назива "Не мораш да лажеш да би био судија" неименовани службеник Фифе нуди Хомеру посао судије на светском првенству у фудбалу.

Занимљивости 29.05.2015 | 11:13
Симпсонови предвидјели актуелна хапшења у Фифи

Произашли из генијалног ума Мета Гронинга, породица из фикитвног града Спрингфилда позната је по томе да прецизно сецира свет око себе користећи хумор као главно оружје. У протекле две деценије ретко је која вест или позанта особа прошла неокрзнута од стране Хомера, Марџ, Барта или Лизе. Било да сте председник Америке, познати певач, спортиста или глумац, код Симпсонових поштеде нема.

Истина, њихов хумор није брутално директан као онај у Саут Паркау, али они суптилнијим приступом понекад кажу много више. У овом случају суптилност није била потребна.

Наиме, у епизоди из марта 2014. симптоматичног назива "Не мораш да лажеш да би био судија" неименовани службеник Фифе нуди Хомеру посао судије на СП-у у Бразилу те истовремено бива ухапшен због корупције.

Истина, ни тада вам видовитост није била неопходна да схватите колико је корупција прожела водећу фудбалску организацију, али баш да предвидите хапшење, за то се већ може рећи да је права реткост.

Погледајте одломак из ове епизоде.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар