Simpsonovi predvidjeli aktuelna hapšenja u Fifi

U epizodi iz marta 2014. simptomatičnog naziva "Ne moraš da lažeš da bi bio sudija" neimenovani službenik Fife nudi Homeru posao sudije na svetskom prvenstvu u fudbalu.

Zanimljivosti 29.05.2015 | 11:13
Simpsonovi predvidjeli aktuelna hapšenja u Fifi

Proizašli iz genijalnog uma Meta Groninga, porodica iz fikitvnog grada Springfilda poznata je po tome da precizno secira svet oko sebe koristeći humor kao glavno oružje. U protekle dve decenije retko je koja vest ili pozanta osoba prošla neokrznuta od strane Homera, Mardž, Barta ili Lize. Bilo da ste predsednik Amerike, poznati pevač, sportista ili glumac, kod Simpsonovih poštede nema.

Istina, njihov humor nije brutalno direktan kao onaj u Saut Parkau, ali oni suptilnijim pristupom ponekad kažu mnogo više. U ovom slučaju suptilnost nije bila potrebna.

Naime, u epizodi iz marta 2014. simptomatičnog naziva "Ne moraš da lažeš da bi bio sudija" neimenovani službenik Fife nudi Homeru posao sudije na SP-u u Brazilu te istovremeno biva uhapšen zbog korupcije.

Istina, ni tada vam vidovitost nije bila neophodna da shvatite koliko je korupcija prožela vodeću fudbalsku organizaciju, ali baš da predvidite hapšenje, za to se već može reći da je prava retkost.

Pogledajte odlomak iz ove epizode.

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar