Полицајци позирали са уловљеним црнцем

Судија у Чикагу објавио је фотографију двојице полицајца који са оружјем позирају изнад неидентификованог Афроамериканца са роговима као да су га уловили.

Свијет 28.05.2015 | 21:29
Полицајци позирали са уловљеним црнцем

Та фотографија, коју су полицији федерални тужиоци доставили 2013. године, направљена је негдје између 1998. и 2003. године у станици у оквиру Харисон полицијског округа, преноси британски „Гардијан“.

Оба полицајца са слике више нису у служби, један директно због фотографије, док је други отказ добио прије тога.

Полицијски начелник Гери Мекарти назвао је фотографију „одвратном“.

„Као начелник овог округа и становник нашег града, нећу толерисати овакво понашање и због тога ова двојица полицајаца са слике више нису у служби“, рекао је Мекарти.

Џером Финиган, лијеви човек са слике, добио је отказ много прије него што је фотографија дошла у жижу јавности. Он је осуђен на 12 годин затвора због пљачке и малверзација са порезом.

Међутим, ова фотографија је директан узрок због чега је Тимоти Мекдермонт добио отказ 2014. године.

Док су многи наводили да би он требало да само буде суспендован, већина људи је тврдила „да је пријетња Афроамериканцу не као људском бићу него као животињи срамна“.

Мекдермонт је након тога затражио од судије да не објављује фотографију, а осим тога, подноси и жалбу на одлуку суда о његовом отпуштању, наводе тамошњи медији.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Урааа

28.05.2015 20:14

Е мој народе, куда воде стазе ових зликоваца? Па сто их пратимо И пуземо за њима када ми нисмо као они? Слика И прилика богате ал морално сиромасне Америке. УЗАС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

29.05.2015 07:35

Ураа, ти знаш шта је Америка па паметујеш, да ниси живио у Америци па знаш да су морално сиромашни?

Name

дивља јабука

28.05.2015 20:45

Болесници

ОДГОВОРИТЕ