Policajci pozirali sa ulovljenim crncem

Sudija u Čikagu objavio je fotografiju dvojice policajca koji sa oružjem poziraju iznad neidentifikovanog Afroamerikanca sa rogovima kao da su ga ulovili.

Svijet 28.05.2015 | 21:29
Policajci pozirali sa ulovljenim crncem

Ta fotografija, koju su policiji federalni tužioci dostavili 2013. godine, napravljena je negdje između 1998. i 2003. godine u stanici u okviru Harison policijskog okruga, prenosi britanski „Gardijan“.

Oba policajca sa slike više nisu u službi, jedan direktno zbog fotografije, dok je drugi otkaz dobio prije toga.

Policijski načelnik Geri Mekarti nazvao je fotografiju „odvratnom“.

„Kao načelnik ovog okruga i stanovnik našeg grada, neću tolerisati ovakvo ponašanje i zbog toga ova dvojica policajaca sa slike više nisu u službi“, rekao je Mekarti.

Džerom Finigan, lijevi čovek sa slike, dobio je otkaz mnogo prije nego što je fotografija došla u žižu javnosti. On je osuđen na 12 godin zatvora zbog pljačke i malverzacija sa porezom.

Međutim, ova fotografija je direktan uzrok zbog čega je Timoti Mekdermont dobio otkaz 2014. godine.

Dok su mnogi navodili da bi on trebalo da samo bude suspendovan, većina ljudi je tvrdila „da je prijetnja Afroamerikancu ne kao ljudskom biću nego kao životinji sramna“.

Mekdermont je nakon toga zatražio od sudije da ne objavljuje fotografiju, a osim toga, podnosi i žalbu na odluku suda o njegovom otpuštanju, navode tamošnji mediji.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Uraaa

28.05.2015 20:14

E moj narode, kuda vode staze ovih zlikovaca? Pa sto ih pratimo I puzemo za njima kada mi nismo kao oni? Slika I prilika bogate al moralno siromasne Amerike. UZAS

ODGOVORITE
Name

Rajko

29.05.2015 07:35

Uraa, ti znaš šta je Amerika pa pametuješ, da nisi živio u Americi pa znaš da su moralno siromašni?

Name

divlja jabuka

28.05.2015 20:45

Bolesnici

ODGOVORITE