Српчанима потребна помоћ министарства

Начелник општине Србац Драго Ћирић изјавио је данас да без помоћи ресорног министарства ова општина није у могућности да заштити своје становништво и имовину.

Република Српска 28.05.2015 | 17:01
Српчанима потребна помоћ министарства

"Неколико критичних мјеста требало би санирати како не би дошло до поплава већих размјера од Саве, Врбаса, Повелича и других водотока", рекао је за Срну Ћирић.

Он је данас обишао неколико локација које су прошле године у мају биле изложене катастрофалним поплавама, у којима је једно лице изгубило живот.

"Потребно је надоградити насип у Пребљезима у дужини од четири километра јер је на том потезу прошле године ниво Врбаса био 78 центиметара изнад нивоа насипа и само је огромним напорима грађана подигнут зечији насип са врећама од земље и пијеска и тако спречено да Србац не доживи судбину Шамца", рекао је Ћирић.

Он је додао да се овај насип налази на попису важних водопривредних објеката Републике Српске и да за његову надоградњу средства треба да обезбиједи ресорно министарство у Влади Републике Српске.

Ћирић каже да је потребна хитна санација неколико клизишта на Савском насипу, од Бајинаца до Српца, и реконструкција три агрегата у Црпној станици "Ина" Србац, која пребацују воду из брањене зоне преко насипа у Врбас и Саву, што представља кључну одбрану од потапања постројења "Електродистрибуције" Србац и неколико улица у Српцу.

"Општина Србац, након прошлогодишњих мајских поплава уложила је око 700.000 марака буџетских средстава за прочишћавање неколико оборинских канала, изградњу насипа у Дворинама дужине четири километра и санацију путева, мостова и породичних кућа", каже начелник Ћирић.

Он истиче да је за ове пројекте затражена помоћ од Фонда солидарности Републике Српске.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дивља јабука

28.05.2015 15:19

Нека им донирају свима по пар бијелих чизмица.

ОДГОВОРИТЕ