Српској породици пријети принудно исељење

Породица Данила ллића, који је пре тринаест година купио кућу у центру Северне Митровице, могла би од сутра да остане без ње, јер им прети принудно исељење из куће.

Србија 28.05.2015 | 15:10
Српској породици пријети принудно исељење

Косовски Албанац добио је судски спор, у којем Илић уопште није учествовао, да је власник имања и куће.

Апелациони суд у Приштини месецима не решава предлог Илићевих адвоката да поступак поново буде решаван пред судом.

Илић није учествовао у судском спору јер, како каже, од суда није добио ни један позив за парницу, осим пресуде да мора да напусти кућу.

За сутра је најављено његово принудно исељавање из куће која се налази поред школе Свети Сава у строгом центру града.

"Сазнао сам да ће у петак покушати да ме иселе одавде, обраћао сам се свим судовима нико није хтео ништа да предузме. Једноставно не знам како да се понашам и шта да радим. Мени и мојој породици је угрожено то основно право на нормалан живот". рекао је Илић за Тањуг.

Он је нагласио да се осећа дискриминисано од свих косовских органа јер је увек наилазио на затворена врата. Додаје да је очекивао да почне да ради пуним капацитетом Суд у Митровици како би правду потражио пред овим судом и како би случај био решен на праведан начин.

Илић је позвао Канцеларију за КиМ да помогне да се реши овај проблем како би живео нормалним животом.

Адвокат Миодраг Бркљач каже за Тањуг да постоје два проблема у овом случају.

Први је што је Албанац који претендује да је купио кућу од некадашњег власника искористио ситуацију да пред судом води поступак без присуства породице од које је наводно купио кућу а у међувремену је водио и поступак против Илића за исељење користећи пресуду коју је издејствовао од привременог заступника.

Сада је Илић доведен у незгодну ситуација да иако има необориве писмене доказе да је он купио кућу од легалног власника и да се налази у њеном поседу мора да из куће изађе принудним путем зато што је Албанац показао пресуду којом је успео да доказе да је он наводно купио ту кућу, каже Бркљач.

Адвокат је изразио бојазан да је Илић доведен у прилично компликовану ситуацију и да ће суд извршити пресуду у петак избацити га из куће и предате кључеве Албанцу.

"Апелационом суду у Приштини предао сам предлог за понавлајње поступка о коме месецима ништа није решено, а да је тај спор решен у Апелационом суду онда би се искристалисала цела ситуација и показало да ли Илић има правни основ или нема да буде у кући.

Тако да он иако је својевремено дао паре правом власнику, мора да изађе из куће", рекао је Бркљач.

Албанац који полаже право на власништво куће је уз изјаве два сведока пребацио имање и кућу на своје име у поступку у којем Илић уопште није учествовао.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

999

28.05.2015 14:45

цовјек два пута продао исту куцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Узимање тудјих писама

28.05.2015 19:03

То је Глобална специјалност не само код Албанаца. Мислим да ако закон функционисе никаквог изгона неце бити.

ОДГОВОРИТЕ