Srpskoj porodici prijeti prinudno iseljenje

Porodica Danila llića, koji je pre trinaest godina kupio kuću u centru Severne Mitrovice, mogla bi od sutra da ostane bez nje, jer im preti prinudno iseljenje iz kuće.

Srbija 28.05.2015 | 15:10
Srpskoj porodici prijeti prinudno iseljenje

Kosovski Albanac dobio je sudski spor, u kojem Ilić uopšte nije učestvovao, da je vlasnik imanja i kuće.

Apelacioni sud u Prištini mesecima ne rešava predlog Ilićevih advokata da postupak ponovo bude rešavan pred sudom.

Ilić nije učestvovao u sudskom sporu jer, kako kaže, od suda nije dobio ni jedan poziv za parnicu, osim presude da mora da napusti kuću.

Za sutra je najavljeno njegovo prinudno iseljavanje iz kuće koja se nalazi pored škole Sveti Sava u strogom centru grada.

"Saznao sam da će u petak pokušati da me isele odavde, obraćao sam se svim sudovima niko nije hteo ništa da preduzme. Jednostavno ne znam kako da se ponašam i šta da radim. Meni i mojoj porodici je ugroženo to osnovno pravo na normalan život". rekao je Ilić za Tanjug.

On je naglasio da se oseća diskriminisano od svih kosovskih organa jer je uvek nailazio na zatvorena vrata. Dodaje da je očekivao da počne da radi punim kapacitetom Sud u Mitrovici kako bi pravdu potražio pred ovim sudom i kako bi slučaj bio rešen na pravedan način.

Ilić je pozvao Kancelariju za KiM da pomogne da se reši ovaj problem kako bi živeo normalnim životom.

Advokat Miodrag Brkljač kaže za Tanjug da postoje dva problema u ovom slučaju.

Prvi je što je Albanac koji pretenduje da je kupio kuću od nekadašnjeg vlasnika iskoristio situaciju da pred sudom vodi postupak bez prisustva porodice od koje je navodno kupio kuću a u međuvremenu je vodio i postupak protiv Ilića za iseljenje koristeći presudu koju je izdejstvovao od privremenog zastupnika.

Sada je Ilić doveden u nezgodnu situacija da iako ima neoborive pismene dokaze da je on kupio kuću od legalnog vlasnika i da se nalazi u njenom posedu mora da iz kuće izađe prinudnim putem zato što je Albanac pokazao presudu kojom je uspeo da dokaze da je on navodno kupio tu kuću, kaže Brkljač.

Advokat je izrazio bojazan da je Ilić doveden u prilično komplikovanu situaciju i da će sud izvršiti presudu u petak izbaciti ga iz kuće i predate ključeve Albancu.

"Apelacionom sudu u Prištini predao sam predlog za ponavlajnje postupka o kome mesecima ništa nije rešeno, a da je taj spor rešen u Apelacionom sudu onda bi se iskristalisala cela situacija i pokazalo da li Ilić ima pravni osnov ili nema da bude u kući.

Tako da on iako je svojevremeno dao pare pravom vlasniku, mora da izađe iz kuće", rekao je Brkljač.

Albanac koji polaže pravo na vlasništvo kuće je uz izjave dva svedoka prebacio imanje i kuću na svoje ime u postupku u kojem Ilić uopšte nije učestvovao.

Izvor: Tanjug

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

999

28.05.2015 16:45

covjek dva puta prodao istu kucu.

ODGOVORITE
Name

Uzimanje tudjih pisama

28.05.2015 21:03

To je Globalna specijalnost ne samo kod Albanaca. Mislim da ako zakon funkcionise nikakvog izgona nece biti.

ODGOVORITE