Рафа ће склапати ''јефтин Реал''?!

Шанса отписаним и позајмљеним Краљевићима! У плановима будућег тренера Мадриђана је да прво искористи ресурсе који су му на располагању.

Фудбал 30.05.2015 | 12:40
Рафа ће склапати ''јефтин Реал''?!

Иако долази у најбогатији и најгламурознији клуб света, Рафаел Бенитез као да нема планове да крене у расипање новца на мегапојачање. Шпански стручњак ће почетком наредне недеље бити представљен на стадиону Сантијаго Бернабеу, али са председником Флорентином Перезом већ ради на развоју стратегије за прелазни рок. И жели да максимално искористи ресурсе који су му на располагању.

Долазак Бенитеза ће променити неке планове које је Реал имао за наредну фудбалску пијацу. Оно што је извесно је да ће Бенитез добити појачање у виду десног бека Данила из Порта који је већ раније потписао уговор. Међутим, сада је под великим знаком питања да ли ће Реал напустити Алваро Арбелоа који је већ био виђен на излазним вратима. Он је Бенитезов некадашњи миљеник из Ливерпула, Рафа га је хтео и у Наполију и тешко да ће га се тако лако одрећи. У том случају се лоше пише Данију Каравахалу који би био тек трећи избор уз десну аут-линију.

Бенитезов долазак мења планове и што се тиче позиције левог бека. Реалова намера је била да клуб напусти Фабио Коентрао и да је Анчелоти остао на клупи то би се сигурно десило. Мете Краљевског клуба су били Давид Алаба, Хосе Гаја из Валенсије и Алекс Сандро из Порта, али изгледа да нико од њих неће доћи. Бенитез жели да задржи Коентраа.

Поред Арбелое и Коентраа, још једном играчу ће сванути доласком Бенитеза. Реч је о Асијеру Иљарамендију који је био први на списку за одлазак у случају Анчелотијевог останка. Сада се ситуација променила, Бенитез ће пружити нову шансу младом Баску.

Долазак Шпанца на клупу Реала пре писању Марке значи и шансу за играче којима Реал до сада није веровао и слао их је на позајмице: Каземира и Дениса Черишева. Обојица су прво прошли Б тим Реала, а потом послати на каљење. Черишев је прво био позајмљен Севиљи, а ове сезоне Виљареалу где је експлодирао и оставио феноменалан утисак. Бенитез жели да га види у тиму Реала за следећу сзеону. Иста ситуација је и са Каземиром који је одлично одиграо на позајмици у Порту.

Као некадашњи тернер Б тима Реал Мадрида, Бенитез зна да играчима из тог погона треба пружити шансу, а на тај начин би стекао и поверење у свлачионици где му неће бити лако после одласка Анчелотија за којим жали велики број Реалових звезда.

Коментари / 0

Оставите коментар