Rafa će sklapati ''jeftin Real''?!

Šansa otpisanim i pozajmljenim Kraljevićima! U planovima budućeg trenera Madriđana je da prvo iskoristi resurse koji su mu na raspolaganju.

Fudbal 30.05.2015 | 12:40
Rafa će sklapati ''jeftin Real''?!

Iako dolazi u najbogatiji i najglamurozniji klub sveta, Rafael Benitez kao da nema planove da krene u rasipanje novca na megapojačanje. Španski stručnjak će početkom naredne nedelje biti predstavljen na stadionu Santijago Bernabeu, ali sa predsednikom Florentinom Perezom već radi na razvoju strategije za prelazni rok. I želi da maksimalno iskoristi resurse koji su mu na raspolaganju.

Dolazak Beniteza će promeniti neke planove koje je Real imao za narednu fudbalsku pijacu. Ono što je izvesno je da će Benitez dobiti pojačanje u vidu desnog beka Danila iz Porta koji je već ranije potpisao ugovor. Međutim, sada je pod velikim znakom pitanja da li će Real napustiti Alvaro Arbeloa koji je već bio viđen na izlaznim vratima. On je Benitezov nekadašnji miljenik iz Liverpula, Rafa ga je hteo i u Napoliju i teško da će ga se tako lako odreći. U tom slučaju se loše piše Daniju Karavahalu koji bi bio tek treći izbor uz desnu aut-liniju.

Benitezov dolazak menja planove i što se tiče pozicije levog beka. Realova namera je bila da klub napusti Fabio Koentrao i da je Ančeloti ostao na klupi to bi se sigurno desilo. Mete Kraljevskog kluba su bili David Alaba, Hose Gaja iz Valensije i Aleks Sandro iz Porta, ali izgleda da niko od njih neće doći. Benitez želi da zadrži Koentraa.

Pored Arbeloe i Koentraa, još jednom igraču će svanuti dolaskom Beniteza. Reč je o Asijeru Iljaramendiju koji je bio prvi na spisku za odlazak u slučaju Ančelotijevog ostanka. Sada se situacija promenila, Benitez će pružiti novu šansu mladom Basku.

Dolazak Španca na klupu Reala pre pisanju Marke znači i šansu za igrače kojima Real do sada nije verovao i slao ih je na pozajmice: Kazemira i Denisa Čeriševa. Obojica su prvo prošli B tim Reala, a potom poslati na kaljenje. Čerišev je prvo bio pozajmljen Sevilji, a ove sezone Viljarealu gde je eksplodirao i ostavio fenomenalan utisak. Benitez želi da ga vidi u timu Reala za sledeću szeonu. Ista situacija je i sa Kazemirom koji je odlično odigrao na pozajmici u Portu.

Kao nekadašnji terner B tima Real Madrida, Benitez zna da igračima iz tog pogona treba pružiti šansu, a na taj način bi stekao i poverenje u svlačionici gde mu neće biti lako posle odlaska Ančelotija za kojim žali veliki broj Realovih zvezda.

Komentari / 0

Ostavite komentar