Електромагнетна бомба из кухиње САД

У САД је току производња електромагнетне бомбе(ЕМП) која користи електромагнетну радијацију за уништавање дигиталног оружја, преносе данас амерички медији.

Свијет 28.05.2015 | 13:43
Електромагнетна бомба из кухиње САД

И компанија "Боинг" и америчко ваздухопловство су потврдили да тестирају ЕМП која је, наводно, толико прецизна да може да погоди одређену зграду.

ЕМП би свело непријатељско оружје високе технологије на хрпу метала.

Када би непријатељ посједовао исту технологију, такво оружје би врло брзо уништило скупу америчку електромрежу и убило милионе људи у Америци.

"Још нисмо достигли филмове ''Звјездане стазе'' и ''Ратови звијезда'', али ово је дефинитивно технолошки напредак који нам пружа прилику да радимо ствари које раније нисмо могли", изјавио је водећи истраживач у лабораторији америчког ваздухопловства Питер Финли у интервјуу за ЦНН.

"Ова технологија обиљежава почетак нове ере у модерном ратовању", рекао је Финли.

Он наводи да би ова технологија у блиској будућности могла бити употребљена за онеспособљавање непријатељских електронских система и система података и прије него што стигну први војници или авиони.

"Достигли смо сваку мету коју смо икада хтели, а од научне фантастике смо направили научну чињеницу", закључио је Финли.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Црни

28.05.2015 12:42

Нико не може са Амариком .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куку мене

28.05.2015 17:16

Ако ми унисте мобител јер је јефтин, а ја писем сваста. Готова сам.

ОДГОВОРИТЕ