Анализа: Звездине ЛАЖЕ и ПАРАЛАЖЕ...!!!

Српски Фалкао отишао у три рате за шаку евра! Руководство црвено-белих продало 70 посто права на Луку Јовића, па ће од наредног трансфера да добију само мрвице.

Фудбал 30.05.2015 | 23:20
Анализа: Звездине ЛАЖЕ и ПАРАЛАЖЕ...!!!

И то вам је данас Црвена звезда: актуелно руководство српског вицешампиона продало је 70 одство уговора најталентованијег играча клуба Луке Јовића за мизерних 1.400.000 евра, преносе данашња штампана издања Информера и Блица.

Када је пре нешто више од месец дана момак из Бијељине ставио параф на нови уговор са Црвеном звездом до 2018. године, одговорни из Љутице Богдана су на сва звона говорили да је то више него јасан доказ да клуб децу неће продавати у бесцење. Биле су то очигледно лажи и паралажи, јер ће од наредног трансфера Луке Јовића Црвена звезда да добије само мрвице. Може управа црвено-белих да се брани тезом како је била принуђена на непопуларну меру продавања најдрагоценије клупске робе, јер је цех за сва претходна бахаћења и неуспешно коцкање стигао у невреме.

Међутим, на грбачи ће имати документоване реченице о томе да ће Јовић да буде продат за шест од осам милиона евра.

"Деспотовићу смо узели деветку, јер смо зацртали да наредног лета узмемо осам милиона евра за трансфер Луке Јовића. А да би узели осам милиона евра Јовић мора да има деветку на леђима. Не може да носи 47", поручио је у августу 2014. године генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић.

Али лагано "крцкање" права на Луку Јовића почело је још у октобру када је продато 20 процената како би се исплатила прва рата Гжегожу Броновицком. Инвестициони фонд Пинија Захавија, човека који је на сличан начин добијао права на Лазара Марковића и Андрију Живковића, осетио је велику финансијску булу у Љутице Богдана и наставио да експлоатише Звездине здраве ресурсе. Тачније, они су му понуђени на тацни још у јануару када је продато 30 процената зарад добијања лиценце за такмичење ФСС да би за европску лиценцу поред спонзорског уговора са Гаспромом Звезда морала да заложи још 20 процената уговора Луке Јовића.

Играње са процентима у претходном периоду однело је Црвеној звезди у ближој прошлости силне милионе. Међутим, очигледно да бројна руководства нису ништа научила из претходних грешака. Најгоре од свега је што је суперталентовани нападач током пролећне сезоне најавио велики играчки узлет. Постигао је шест голова и показао да се привикао на захтеве сениорског фудбала. Само узлазна линија његове каријере више неће имати много везе са касом Црвене звезде.

Томе ће се највише обрадовати фонд Пинија Захавија, док ће навијачи причати како су били у праву они који су још пре три године констатовали да Лука Јовић представља сублимацију Дарка Панчева и Милка Ђуровског.

Најталентованији играч је продат у бесцење, одлуком руководства које је опонашло сина коцкара спремног да због нагомиланих дугова прода породичну имовину.

Коментари / 0

Оставите коментар