Analiza: Zvezdine LAŽE i PARALAŽE...!!!

Srpski Falkao otišao u tri rate za šaku evra! Rukovodstvo crveno-belih prodalo 70 posto prava na Luku Jovića, pa će od narednog transfera da dobiju samo mrvice.

Fudbal 30.05.2015 | 23:20
Analiza: Zvezdine LAŽE i PARALAŽE...!!!

I to vam je danas Crvena zvezda: aktuelno rukovodstvo srpskog vicešampiona prodalo je 70 odstvo ugovora najtalentovanijeg igrača kluba Luke Jovića za mizernih 1.400.000 evra, prenose današnja štampana izdanja Informera i Blica.

Kada je pre nešto više od mesec dana momak iz Bijeljine stavio paraf na novi ugovor sa Crvenom zvezdom do 2018. godine, odgovorni iz Ljutice Bogdana su na sva zvona govorili da je to više nego jasan dokaz da klub decu neće prodavati u bescenje. Bile su to očigledno laži i paralaži, jer će od narednog transfera Luke Jovića Crvena zvezda da dobije samo mrvice. Može uprava crveno-belih da se brani tezom kako je bila prinuđena na nepopularnu meru prodavanja najdragocenije klupske robe, jer je ceh za sva prethodna bahaćenja i neuspešno kockanje stigao u nevreme.

Međutim, na grbači će imati dokumentovane rečenice o tome da će Jović da bude prodat za šest od osam miliona evra.

"Despotoviću smo uzeli devetku, jer smo zacrtali da narednog leta uzmemo osam miliona evra za transfer Luke Jovića. A da bi uzeli osam miliona evra Jović mora da ima devetku na leđima. Ne može da nosi 47", poručio je u avgustu 2014. godine generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Ali lagano "krckanje" prava na Luku Jovića počelo je još u oktobru kada je prodato 20 procenata kako bi se isplatila prva rata Gžegožu Bronovickom. Investicioni fond Pinija Zahavija, čoveka koji je na sličan način dobijao prava na Lazara Markovića i Andriju Živkovića, osetio je veliku finansijsku bulu u Ljutice Bogdana i nastavio da eksploatiše Zvezdine zdrave resurse. Tačnije, oni su mu ponuđeni na tacni još u januaru kada je prodato 30 procenata zarad dobijanja licence za takmičenje FSS da bi za evropsku licencu pored sponzorskog ugovora sa Gaspromom Zvezda morala da založi još 20 procenata ugovora Luke Jovića.

Igranje sa procentima u prethodnom periodu odnelo je Crvenoj zvezdi u bližoj prošlosti silne milione. Međutim, očigledno da brojna rukovodstva nisu ništa naučila iz prethodnih grešaka. Najgore od svega je što je supertalentovani napadač tokom prolećne sezone najavio veliki igrački uzlet. Postigao je šest golova i pokazao da se privikao na zahteve seniorskog fudbala. Samo uzlazna linija njegove karijere više neće imati mnogo veze sa kasom Crvene zvezde.

Tome će se najviše obradovati fond Pinija Zahavija, dok će navijači pričati kako su bili u pravu oni koji su još pre tri godine konstatovali da Luka Jović predstavlja sublimaciju Darka Pančeva i Milka Đurovskog.

Najtalentovaniji igrač je prodat u bescenje, odlukom rukovodstva koje je oponašlo sina kockara spremnog da zbog nagomilanih dugova proda porodičnu imovinu.

Komentari / 0

Ostavite komentar