Башановић: Навијачи са Севера мисле да је Звезда њихово власништво!

Они желе да управљају клубом! То нема нигде на свету! Досадашњи члан УО Црвене звезде потписао саопштење у којем каже да није славио титулу Партизана већ да је ишао да испоштује пријатеље из Партизана, као и да је разочаран односом неких колега из управе који су искористили позиције у медијима како би осудили његов поступак.

Фудбал 29.05.2015 | 16:00
Башановић: Навијачи са Севера мисле да је Звезда њихово власништво!

Управљачки апарат Црвене звезде који броји 19 чланова је од данас ослабљен одласком дугогодишњег спортског и естрадног радника и прегаоца Зорана Башановића који је поднео неопозиву оставку на чланство у УО Црвене звезде.

Човек који је две и по године седео у управи Црвене звезде се повукао дан после присуства на свечаној прослави титуле Партизана.

После оставке, Башановић је издао саопштење за јавност у којем истиче да се није веселио Партизановој титулу већ да је тамо отишао да испоштује пријатеље из Партизана. Саопштење Башановића преносимо у целости:
“Имам пријатеље у управи свих клубова у земљи па тако и у ФК Партизан. Они су показали људску величину тиме што су ме позвали на прославу поводом освојене титуле првака Србије у фудбалу. Желео сам да учиним цивилизацијски чин и испоштујем пријатеље из управе ФК Партизан. Урадио сам то као човек који, у складу са српском историјом, поштује и уважава комшије, невезано за њихову верску, националну или спортску припадност. То је био, искључиво, спортски чин и стојим иза њега, као и иза сваког свог поступка у јавности. Наравно да свој клуб Црвену звезду волим највише и наравно да нисам славио титулу Партизана и наравно да сам изван свега желео да то буде титула Звезде.

Овом приликом морам да нагласим да сам разочаран односом неких колега из управе који су се, брже боље, потрудили да искористе све своје позиције у медијима како би осудили мој поступак. То су, напомињем, исти они који су за две и по године, од када сам у УО Црвене звезде, погрешним одабиром играча довели клуб у можда најтежи положај у историји. При том не мислим на председника клуба Светозара Мијаиловића и генералног директора Звездана Терзића који су ми дали максималну подршку. Свестан сам да је велико незадовољство код навијача због лоших резултата и да су се на последњој утакмици у првенству на северу могли видети транспаренти који говоре да су навијачи на крају стрпљења, односно да се тражи одговорност оних који су довели клуб у ову ситуацију. Две и по године сам, у складу са својим могућностима, радио у интересу Звезде и ако је моја оставка нешто што ће смирити страсти међу навијачима и у јавности, нека се на томе заврше сви проблеми у мом вољеном клубу.

Жао ми је само што је део навијача са севера тражио мој одлазак из клуба, а није сагледао реалну ситуацију и прозвао праве кривце за катастрофалну ситуацију у клубу. Иако мислим да се они понашају као да је Звезда само њихово власништво и да они у ствари управљају клубом, што је непримерено у било ком клубу у свету. Својој Звезди у следећем првенству желим да постане шампион Србије и да достојно репрезентује српски фудбал на европској сцени, као и да се навијачи и управа коначно обрачунају са онима који Звезду гледају искључиво кроз лични интерес. Овим путем наглашавам да је моја оставка на место у Управном одбору ФК Црвена звезда неопозива”, наводи се у саопштењу Зорана Башановића.

Коментари / 0

Оставите коментар