Bašanović: Navijači sa Severa misle da je Zvezda njihovo vlasništvo!

Oni žele da upravljaju klubom! To nema nigde na svetu! Dosadašnji član UO Crvene zvezde potpisao saopštenje u kojem kaže da nije slavio titulu Partizana već da je išao da ispoštuje prijatelje iz Partizana, kao i da je razočaran odnosom nekih kolega iz uprave koji su iskoristili pozicije u medijima kako bi osudili njegov postupak.

Fudbal 29.05.2015 | 16:00
Bašanović: Navijači sa Severa misle da je Zvezda njihovo vlasništvo!

Upravljački aparat Crvene zvezde koji broji 19 članova je od danas oslabljen odlaskom dugogodišnjeg sportskog i estradnog radnika i pregaoca Zorana Bašanovića koji je podneo neopozivu ostavku na članstvo u UO Crvene zvezde.

Čovek koji je dve i po godine sedeo u upravi Crvene zvezde se povukao dan posle prisustva na svečanoj proslavi titule Partizana.

Posle ostavke, Bašanović je izdao saopštenje za javnost u kojem ističe da se nije veselio Partizanovoj titulu već da je tamo otišao da ispoštuje prijatelje iz Partizana. Saopštenje Bašanovića prenosimo u celosti:
“Imam prijatelje u upravi svih klubova u zemlji pa tako i u FK Partizan. Oni su pokazali ljudsku veličinu time što su me pozvali na proslavu povodom osvojene titule prvaka Srbije u fudbalu. Želeo sam da učinim civilizacijski čin i ispoštujem prijatelje iz uprave FK Partizan. Uradio sam to kao čovek koji, u skladu sa srpskom istorijom, poštuje i uvažava komšije, nevezano za njihovu versku, nacionalnu ili sportsku pripadnost. To je bio, isključivo, sportski čin i stojim iza njega, kao i iza svakog svog postupka u javnosti. Naravno da svoj klub Crvenu zvezdu volim najviše i naravno da nisam slavio titulu Partizana i naravno da sam izvan svega želeo da to bude titula Zvezde.

Ovom prilikom moram da naglasim da sam razočaran odnosom nekih kolega iz uprave koji su se, brže bolje, potrudili da iskoriste sve svoje pozicije u medijima kako bi osudili moj postupak. To su, napominjem, isti oni koji su za dve i po godine, od kada sam u UO Crvene zvezde, pogrešnim odabirom igrača doveli klub u možda najteži položaj u istoriji. Pri tom ne mislim na predsednika kluba Svetozara Mijailovića i generalnog direktora Zvezdana Terzića koji su mi dali maksimalnu podršku. Svestan sam da je veliko nezadovoljstvo kod navijača zbog loših rezultata i da su se na poslednjoj utakmici u prvenstvu na severu mogli videti transparenti koji govore da su navijači na kraju strpljenja, odnosno da se traži odgovornost onih koji su doveli klub u ovu situaciju. Dve i po godine sam, u skladu sa svojim mogućnostima, radio u interesu Zvezde i ako je moja ostavka nešto što će smiriti strasti među navijačima i u javnosti, neka se na tome završe svi problemi u mom voljenom klubu.

Žao mi je samo što je deo navijača sa severa tražio moj odlazak iz kluba, a nije sagledao realnu situaciju i prozvao prave krivce za katastrofalnu situaciju u klubu. Iako mislim da se oni ponašaju kao da je Zvezda samo njihovo vlasništvo i da oni u stvari upravljaju klubom, što je neprimereno u bilo kom klubu u svetu. Svojoj Zvezdi u sledećem prvenstvu želim da postane šampion Srbije i da dostojno reprezentuje srpski fudbal na evropskoj sceni, kao i da se navijači i uprava konačno obračunaju sa onima koji Zvezdu gledaju isključivo kroz lični interes. Ovim putem naglašavam da je moja ostavka na mesto u Upravnom odboru FK Crvena zvezda neopoziva”, navodi se u saopštenju Zorana Bašanovića.

Komentari / 0

Ostavite komentar