“Доста је семинара, треба нам новац ЕУ”

Српски премијер Александар Вучић поручио је данас из Тиране да земље региона од Европске уније очекују бољу и већу помоћ, а ако то није могуће онда Европа то треба да каже како бисмо се сналазили сами.

Србија 28.05.2015 | 12:43
“Доста је семинара, треба нам новац ЕУ”

"Треба нам новац из европских фодова. Доста нам је семинара, треба нам новац за изградњу путева и пруга. Ако не можете определити средства онда кажите, па ћемо ми наћи средства", рекао је премијер Вучић у дискусији на конференцији "Тирански разговори 2015.", у организацији Бечког економског форума.

Наш народ, казао је, не треба потцењивати јер они очекују конкретне резултате.

Скуп у Тирани, указао је премијер, представља "крик свих учесника" и позив ЕУ и Европској комисији да анализира ситуацију, добро је сагледа и на прави начин оцени - да нам помогне и боље и више.

На питање модератора форума, некадашњег шефа немачке дипломатије Јошке Фишера, шта премијери региона очекују од предстојећег Самита о Западном Балкану, који ће крајем августа бити одржан у Бечу, Вучић је рекао да је грађанима потребно "нешто опипљиво, неки конкретни резултати".

"Доћићемо у Беч корз два месеца и надам се да ћемо имати нешто да понудимо и покажемо канцеларки (Ангели) Меркел и свима нама, а пре свега нашим грађанима. Да кажемо: у реду, направили смо заједничке пројекте, који се вежу за изгранђу путева и пруга", навео је премијер и додао да су најважнији пројекти у региону дефинисани и договорени још на састанку са комесаром Јоханесом Ханом у Бриселу.

Према његовим речима, убрзавање европских интеграција за све у региону је нешто што је јако важно за овај део Европе, јер регион Балкана је и даље "рањив и суочен са доста политичких и економских проблема".

И албански премијер Еди Рама је истакао да од бечког скупа очекује већу пажњу и помоћ ЕУ.

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бн69

28.05.2015 11:44

И овај Вуциц право се подигао па и он даје ултимате Европи.Несто ме ова реторика подсјеца на Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

инжењер

28.05.2015 12:02

Створи новац сам. Или се губи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додано

29.05.2015 06:36

Ко це вам други дати ако вам Еуропа не дадне,сви ми имамо своје пријатеље на папиру,ипак треба ту добро размислити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.Бн69

29.05.2015 06:39

Стара пословица,ским си,такв си.

ОДГОВОРИТЕ