“Dosta je seminara, treba nam novac EU”

Srpski premijer Aleksandar Vučić poručio je danas iz Tirane da zemlje regiona od Evropske unije očekuju bolju i veću pomoć, a ako to nije moguće onda Evropa to treba da kaže kako bismo se snalazili sami.

Srbija 28.05.2015 | 12:43
“Dosta je seminara, treba nam novac EU”

"Treba nam novac iz evropskih fodova. Dosta nam je seminara, treba nam novac za izgradnju puteva i pruga. Ako ne možete opredeliti sredstva onda kažite, pa ćemo mi naći sredstva", rekao je premijer Vučić u diskusiji na konferenciji "Tiranski razgovori 2015.", u organizaciji Bečkog ekonomskog foruma.

Naš narod, kazao je, ne treba potcenjivati jer oni očekuju konkretne rezultate.

Skup u Tirani, ukazao je premijer, predstavlja "krik svih učesnika" i poziv EU i Evropskoj komisiji da analizira situaciju, dobro je sagleda i na pravi način oceni - da nam pomogne i bolje i više.

Na pitanje moderatora foruma, nekadašnjeg šefa nemačke diplomatije Joške Fišera, šta premijeri regiona očekuju od predstojećeg Samita o Zapadnom Balkanu, koji će krajem avgusta biti održan u Beču, Vučić je rekao da je građanima potrebno "nešto opipljivo, neki konkretni rezultati".

"Doćićemo u Beč korz dva meseca i nadam se da ćemo imati nešto da ponudimo i pokažemo kancelarki (Angeli) Merkel i svima nama, a pre svega našim građanima. Da kažemo: u redu, napravili smo zajedničke projekte, koji se vežu za izgranđu puteva i pruga", naveo je premijer i dodao da su najvažniji projekti u regionu definisani i dogovoreni još na sastanku sa komesarom Johanesom Hanom u Briselu.

Prema njegovim rečima, ubrzavanje evropskih integracija za sve u regionu je nešto što je jako važno za ovaj deo Evrope, jer region Balkana je i dalje "ranjiv i suočen sa dosta političkih i ekonomskih problema".

I albanski premijer Edi Rama je istakao da od bečkog skupa očekuje veću pažnju i pomoć EU.

Izvor: Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Bn69

28.05.2015 11:44

I ovaj Vucic pravo se podigao pa i on daje ultimate Evropi.Nesto me ova retorika podsjeca na Dodika.

ODGOVORITE
Name

inženjer

28.05.2015 12:02

Stvori novac sam. Ili se gubi!

ODGOVORITE
Name

Dodano

29.05.2015 06:36

Ko ce vam drugi dati ako vam Europa ne dadne,svi mi imamo svoje prijatelje na papiru,ipak treba tu dobro razmisliti.

ODGOVORITE
Name

Re.Bn69

29.05.2015 06:39

Stara poslovica,skim si,takv si.

ODGOVORITE