"Странци саградили виртуелну БиХ"

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да нема политиче воље у БиХ да та земља живи, него постоји само политички притисак странаца да преживи, као доказ да су они некада били у праву.

Босна и Херцеговина 28.05.2015 | 12:10
"Странци саградили виртуелну БиХ"

"Нико се овдје ни у чему не слаже. Имате на дјелу неуспјех Федерације БиХ, на нивоу заједничких органа имате власт која тек што је конституисана и одмах је упала у кризу. Једино што функционише је Република Српска. И то нико не може да оспори", рекао је Додик.

Он је истакао да није ни покушано да БиХ, која је настала распадом Југославије и дефинисана Дејтонским споразумом, буде изграђена, а странци су све учинили да је разграде и саграде виртуелну БиХ.

"Кад ја кажем да је БиХ у проблему, усмјере се на мене и Српску као дежурне кривце, а сами признају да је БиХ неодржива по принципу по коме је сада живјела, да њом управљају странци трећеразредног квалитета, који овдје тренирају и вјежбају управљања, да би се преселили на друга кризна подручја и наставили да упражњавају своју неспособност", рекао је Додик за београдски недјељник НИН.

Предсједник Српске је истакао да су постоје "неки остаци дејтонске БиХ, неке приче о реформама и обећања о ЕУ, која ни сама не зна шта ће са собом", те навео да се Европа нуди у далекој будућности, а не зна се како ће она изгледати ни овог тренутка у конфликту око Украјине између Запада и Русије.

"Све већи број европских земаља покушава да побјегне из тог сукоба, а нама кажу - 'то није важно', 'има да слушате', 'ми имамо концепцију зацртану прије двадесет година'. То што се свијет промијенио за тих 20 година, то ником ништа", навео је предсједник Српске.

Говорећи о опасности од тероризма, Додик је истакао да нико иоле озбиљан не може да лицитира са мјестом евентуалног терористичког напада, али да нема сумње да су у БиХ створени сви услови за тако нешто.

"Нажалост, тероризам у БиХ по свему судећи има политичке покровитеље.

Како другачије да објасните понашање бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића, који нуди адвокатску помоћ лицима која су била предмет полицијске акције у Републици Српској, а доводе се у везу са тероризмом", навео је он.

Додик је напоменуо да исламски радикализам није непозната ствар у БиХ још од посљедњег рата, те подсјетио да је у БиХ је већ било неколико терористичких напада, а мете су били тржни центри, полицијске станице, чак и Амбасада САД у Сарајеву, док је много људи из БиХ отишло на ратишта у исламске државе.

"Полиција Српске озбиљно ради на овом проблему и биће увијек дио антитерористичке коалиције у реигону и шире. За борбу против тероризма неопходна је снажна политичка подршка. Полиција Републике Српске је има", поручио је Додик.

Извор: НИН

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

ајде

28.05.2015 10:25

Хахахаха... Мало шале није на одмет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

28.05.2015 10:29

Додик овом небеском народу продаје маглу већ 20 година. Народ се удебљао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРЕБИЊКА

28.05.2015 10:51

ДОДИК МАЛО ПРОСЕТА ДО БГ.ДА ОБИДЈЕ ВИЛУ НА ДЕДИЊУ И ДВА СТАНА У БГ.УСПУТ МАЛО ДА ИНТЕРВЈУ,СВИ СЕ ЛОЗЕ НА ПРИЦЕ.ТРЕБА НАМ НАТО ПРАВИТИ ФАБРИКЕ,А ОН ЦЕ КУПОВАТИ ВИЛЕ.А НАРОД ПРИЦАТИ О ВЕХАБИЈАМА. ПУСТИТЕ НАРОДЕ СВЕ ДА ЗИВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Молим

28.05.2015 10:54

Те сподобо објасни разлог да се поново понављас И прицас вец стотину пута рецено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РСбл

28.05.2015 11:00

Пази да 2017 година не буде година рата и нестанка РС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зеро

28.05.2015 11:57

И крај виртуелне РС.

Name

стварно

28.05.2015 12:44

Мислис да нас мозете унистити? Да видимо и то.. пази да ви не нестанете. Пази ста лупетате.. преко мреза.

Name

Савјетник

28.05.2015 11:09

Отпусти непотребне будзетске глодаре,продај вецину возног парка,сви на скромније плате и јос много тога уради и ето пара за нове фабрике ,то да тебе брига за народом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ниси се пито

28.05.2015 11:37

Да су тебе питали Миле,ова БиХ би била јос гора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

28.05.2015 12:40

Промјени столицу милокраде, стоји ти као телету кашика како би стари људи рекли. Какав кич...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грабеж

28.05.2015 20:42

Види му образцина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ВРС РВИ

29.05.2015 06:55

Чека њега његова столица, штокрла дрвена без наслона, клупа без наслона. Прво она оптуженичка па затворска. Најтврђе су Зеничке..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дана

30.05.2015 06:09

Шта си ти уцинио за нас? Народе идемо на улице докад ћемо ово трпити да нам дуби по глави?

ОДГОВОРИТЕ