Напад у Зворнику - терористички чин

Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је данас да је напад на Полицијску станицу у Зворнику Тужилаштво БиХ оквалификовало као "терористички", што се и наводи у информацији Савјета министара БиХ о овом догађају, коју ће данас разматрати Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

Република Српска 28.05.2015 | 11:42
Напад у Зворнику - терористички чин

"Уочи ове сједнице инсистирао сам да се са те информације, као и оне о акцији МУП-а Републике Српске `Рубен` скину све ознаке тајности како би се јавност упознала о свим детаљима", рекао је Мектић новинарима у Сарајеву пред почетак сједнице Представничког дома.

Он је изразио увјерење да ће посланици усвојити већину предложених закључака и мјера, као и иницирати неке нове чији је циљ борба против тероризма и свих других облика криминала.

"Најбитнији закључак јесте да пронађемо инструменте, и у организационом и у институционалном смислу, да се супротставимо тероризму који је присутан у БиХ. Најважније је да ми у БиХ признамо да имамо проблем тероризма. Када то учинимо, увјерен сам, наћи ћемо и одговарајуће мјере", истакао је Мектић.

Он је рекао да Министарство безбједности БиХ интензивно припрема документа која ће дати одговор на питање како се супротставити тероризму.

"Не желим да то буду само декларативне мјере или констатације, већ конкретне оперативне мјере које ће омогућити да снажно ударимо на тероризам у БиХ и да га поразимо. Већ сам рекао да ћемо побиједити шаку криминалаца који желе да својим радикалним и нецивилизованим идејама доведу у питање судбину БиХ и свих њених грађана", поручио је Мектић.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ разматраће данас информације Савјета министара БиХ о терористичком нападу на Полицијску станицу у Зворнику, те о акцији "Рубен" коју је након тога провео МУП Републике Српске.

Извор: СРНА

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

министре

28.05.2015 10:03

Добро јутро!

ОДГОВОРИТЕ
Name

баљалука

28.05.2015 10:17

Јел сада задовољан онај Додиков самозвани експерт за безбједност Дзевад Галијасевиц који упорно лупа глупости како Мектиц није рекао да је у Зворнику терористицки цин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис Давидовић

28.05.2015 14:21

Морам одговорити Ницкнаме: БАЉАЛУКА -ваљда си хтио написати БалијаЛука или Бањалука!?? Министар је схватио: У ЗВОРНИКУ ЈЕ ИЗВЕДЕН ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД. Галијашевић је то рекао одмах а министар је схватио послије мјесец дана. Али...боље икад него никад:Придружујем се поздравом: ДОБРО ЈУТРО МИНИСТРЕ!

ОДГОВОРИТЕ