Napad u Zvorniku - teroristički čin

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas da je napad na Policijsku stanicu u Zvorniku Tužilaštvo BiH okvalifikovalo kao "teroristički", što se i navodi u informaciji Savjeta ministara BiH o ovom događaju, koju će danas razmatrati Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Republika Srpska 28.05.2015 | 11:42
Napad u Zvorniku - teroristički čin

"Uoči ove sjednice insistirao sam da se sa te informacije, kao i one o akciji MUP-a Republike Srpske `Ruben` skinu sve oznake tajnosti kako bi se javnost upoznala o svim detaljima", rekao je Mektić novinarima u Sarajevu pred početak sjednice Predstavničkog doma.

On je izrazio uvjerenje da će poslanici usvojiti većinu predloženih zaključaka i mjera, kao i inicirati neke nove čiji je cilj borba protiv terorizma i svih drugih oblika kriminala.

"Najbitniji zaključak jeste da pronađemo instrumente, i u organizacionom i u institucionalnom smislu, da se suprotstavimo terorizmu koji je prisutan u BiH. Najvažnije je da mi u BiH priznamo da imamo problem terorizma. Kada to učinimo, uvjeren sam, naći ćemo i odgovarajuće mjere", istakao je Mektić.

On je rekao da Ministarstvo bezbjednosti BiH intenzivno priprema dokumenta koja će dati odgovor na pitanje kako se suprotstaviti terorizmu.

"Ne želim da to budu samo deklarativne mjere ili konstatacije, već konkretne operativne mjere koje će omogućiti da snažno udarimo na terorizam u BiH i da ga porazimo. Već sam rekao da ćemo pobijediti šaku kriminalaca koji žele da svojim radikalnim i necivilizovanim idejama dovedu u pitanje sudbinu BiH i svih njenih građana", poručio je Mektić.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH razmatraće danas informacije Savjeta ministara BiH o terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku, te o akciji "Ruben" koju je nakon toga proveo MUP Republike Srpske.

Izvor: SRNA

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ministre

28.05.2015 10:03

Dobro jutro!

ODGOVORITE
Name

baljaluka

28.05.2015 10:17

Jel sada zadovoljan onaj Dodikov samozvani ekspert za bezbjednost Dzevad Galijasevic koji uporno lupa gluposti kako Mektic nije rekao da je u Zvorniku teroristicki cin.

ODGOVORITE
Name

Boris Davidović

28.05.2015 14:21

Moram odgovoriti Nickname: BALJALUKA -valjda si htio napisati BalijaLuka ili Banjaluka!?? Ministar je shvatio: U ZVORNIKU JE IZVEDEN TERORISTIČKI NAPAD. Galijašević je to rekao odmah a ministar je shvatio poslije mjesec dana. Ali...bolje ikad nego nikad:Pridružujem se pozdravom: DOBRO JUTRO MINISTRE!

ODGOVORITE