Хашим Тачи хоће рат

Не само да Косово не може да тужи Србију за геноцид, већ ће због оваквих изјава политичара платити велику цену - блокаду уласка у УН.

Србија 28.05.2015 | 09:25
Хашим Тачи хоће рат

То је оцена српских политичара поводом изјаве косовског шефа дипломатије Хашима Тачија да ће Србију тужити за геноцид и тражити одштету. Они сматрају да је то, у најмању руку, Тачијева демонстрација непријатељског односа према Србији.

Косово није држава

Шеф канцеларије Владе Србије за КиМ Марко Ђурић каже за „Блиц” да Косово не може да тужи Србију јер пре свега нема за шта да је тужи, али и зато што Косово није држава, па за то не постоји ни формално-правна могућност.
 
- Ово је политичко непријатељство потпуно непримерено за нормализацију односа. То показује да косовска страна није суштински посвећена томе, већ да их на то приморава међународна заједница - каже Ђурић.

Директор Центра за стратешке алтернативе Душан Пророковић сматра да ће због овакве изјаве Тачи дугорочно платити високу цену, јер онемогућава споразум Београда и Приштине о нормализацији односа, чиме би био отворен пут Косова ка УН.

Он додаје да Тачи то ради и због косовске јавности, с обзиром на скоро оснивање суда за ОВК.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Косово

28.05.2015 07:40

Није дрзава само за политицаре у Србији јавно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

28.05.2015 08:55

По цему овде Таци хоце рат?

ОДГОВОРИТЕ
Name

рх

28.05.2015 16:30

Дал има ико нормалан да вјерује у то да ће Косово више икад бити дио Србије?

ОДГОВОРИТЕ