Hašim Tači hoće rat

Ne samo da Kosovo ne može da tuži Srbiju za genocid, već će zbog ovakvih izjava političara platiti veliku cenu - blokadu ulaska u UN.

Srbija 28.05.2015 | 09:25
Hašim Tači hoće rat

To je ocena srpskih političara povodom izjave kosovskog šefa diplomatije Hašima Tačija da će Srbiju tužiti za genocid i tražiti odštetu. Oni smatraju da je to, u najmanju ruku, Tačijeva demonstracija neprijateljskog odnosa prema Srbiji.

Kosovo nije država

Šef kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić kaže za „Blic” da Kosovo ne može da tuži Srbiju jer pre svega nema za šta da je tuži, ali i zato što Kosovo nije država, pa za to ne postoji ni formalno-pravna mogućnost.
 
- Ovo je političko neprijateljstvo potpuno neprimereno za normalizaciju odnosa. To pokazuje da kosovska strana nije suštinski posvećena tome, već da ih na to primorava međunarodna zajednica - kaže Đurić.

Direktor Centra za strateške alternative Dušan Proroković smatra da će zbog ovakve izjave Tači dugoročno platiti visoku cenu, jer onemogućava sporazum Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa, čime bi bio otvoren put Kosova ka UN.

On dodaje da Tači to radi i zbog kosovske javnosti, s obzirom na skoro osnivanje suda za OVK.

Izvor: Blic

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kosovo

28.05.2015 07:40

Nije drzava samo za politicare u Srbiji javno.

ODGOVORITE
Name

Kiklop

28.05.2015 08:55

Po cemu ovde Taci hoce rat?

ODGOVORITE
Name

rh

28.05.2015 16:30

Dal ima iko normalan da vjeruje u to da će Kosovo više ikad biti dio Srbije?

ODGOVORITE