Најексклузивније дестинације за одмор на свијету

Сезона се полако захуктава, а годишњи одмори куцају на врата. Где, са ким, колико? Само су нека од питања која се намећу, али једно увек остаје запостављено. Где летује оних 1 одсто привилегованих и ултрабогатих становника наше планете?

Путовања 28.05.2015 | 07:59
Најексклузивније дестинације за одмор на свијету

Мистик

Св. Винсент и Гренадин

Британска краљевска породица назвала је ово приватно острво својим другим домом. Принцеза Маргарета ту је изградила вилу, док принц Вилијам и војвоткиња Кејт сваке године унајмљују једну од бројних других вила. Да бисте одсели на острву морате бити спремни на чињеницу да ће вас недељу дана коштати 20.000 долара.

Језеро Комо, Италија
Одмор на језеру по правилу значи много пића, меса, гласне музике и предивних девојка с ултра малим бикинијима. Међутим овде то није тако. За Џорџа Клунија и друштво одмор на овом језеру значи одмор у задивљујућим вилама на обали окруженим предивним планинама.

Малдиви
Да би побегли од свих, славни и богати долазе на ова острва која су смештена јужно од Индије. Окружена дубоким плавим океаном и познати као романтично одредиште, многи холивудски парови упуштају се у авантуру звану подводни ресторани и виле са 5* како би побегли од папараца и стварности. И док је велики део Малдива доступан и обичном народу, један део је затворен и приступачан само привилегованима.

Ст. Барт
И док су многи од нас лопатали снег, већина богатих купала се у кристално плавим водама карипских острва на којима се налази само 24 хотела са собама које је скоро па немогуће резервисати. Наравно, нису то обични хотели за нас смртнике. Ако неким случајем успете да добијете собу, па макар на само један дан, очекујте друштво попут Бијонсе, Џеј Зија, Гвен Стефани и исто такав рачун.

Ст. Тропез, Француска ривијера
На југу Француске често ћете налетети на ликове попут Кетрин Зите-Џоунс, Викторије Бекам и Тома Круза како се одмарају на својим супер луксузним јахтама привезаним уз обале неких од најлепших плажа на свету.

Сејшели
Као и Малдиви, на Сејшелима се све врти око приватности, предивне природе и луксузног смештаја. Ултра ексклузивно Северно острво, где привилеговани кеширају за ноћ у вили по 10.000 долара, доступан је само помоћу приватног хеликоптера.

Кенија
За неке богаташе излежавање на плажи или поред базена - не представља идеалан одмор. Не, они желе да посматрају лавове, одмарају испод луксузних тенди и лутају пространствима током сафарија. Бред Пит и Анђелина Џоли су једни од таквих. А када они путују у Кенију, одседају у вилама где ноћење кошта 4.000 долара..

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар